keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kurkumariisi

Tässä taannoin tein kikherne-kanacurrya ja siihen lisäkettä miettiessäni aikani reseptiarkistojani selailtuani vastaani tuli aromaattinen riisi, that's it, sen kanssa kanacurry varmaan maistuisi. Jätin muutaman ainesosan pois, ettei maku olisi liian eksoottinen ja toisaalta lisäsin kurkuman määrää. Oikeassa olin, mielettömän hyvää, täyteläistä riisiä. Tätä pitää tehdä jatkossakin! Riisin voi huuhtoa kahdella tavalla; pienireikäisessä lävikössä juoksevan kylmän veden alla tai kaada riisi astiaan, jossa on runsaasti kylmää vettä, anna tärkkelyksen irrota 10 -20 minuuttia ja huuhtele riisi huolellisesti.








4 1/2 dl basmatiriisiä
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
2 rkl kookosöljyä
2 tl kurkumaa
7 dl vettä
1/2 tl suolaa

Huuhtele riisiä pienireikäisessä lävikössä kylmän juoksevan veden alla. Mitä kauemmin huuhtelet, sen parempaa tulee. Laita kattila liedelle ja öljy kattilaan. Lisää sipuli, valkosipuli ja kurkuma. Kuullota hetki ja lisää riisi. Kuullottele jonkin aikaa. Lisää vesi vähitellen ja alenna sitten lämpöä. Lisää suola tässä vaiheessa tai sekoita se vasta kypsään, hautuneeseen riisiin. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita ja tarjoile esim kanacurryn kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti