Koko Suomi leipoo-ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat tekivät tiikerikakkua teknisessä tehtävässään Kakkugallerian omistajan Sami Granrothin reseptillä. Reseptissä minua kiehtoi se tomusokeri. Ajattelin, että tämä on kokeiltava. Muutin grammat deseiksi ja lusikallisiksi, koska en omista kuin aataminaikaisen keittiövaa'an. Yleiskonetta en viitsinyt ottaa esille, vaan tein kakun ihan tavallisella sähkövatkaimella. Rasvaa ja tomusokeria vaahdottaessa laitoin keittiöpyyhkeen kulhon ja vatkaimen ympärille suojaksi, ettei tomusokeri pölissyt ympäri keittiötä. Inan pienempi vuoka mulla olisi voinut olla. Jos kahvittelijoita on enemmän, kakun voi hyvin tehdä 1,5-kertaisena. Ihanan makuinen, "konditoriamainen" kakku!
125 g voita
220 g (3,67 dl) tomusokeria
220 g (3,67 dl) tomusokeria
220 g (3,66 dl) munia (1 keskikoikoinen painaa 55 g ja suuri 65 g)
220 g (3,38 dl) vehnäjauhoja
5 g (1 tl) leivinjauhetta
55 g (0,55 dl) maitoa
15 g (2,5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi yleiskoneessa (käytin sähkövatkainta). Lisää munat yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ei kaakao) ja maito. Ota osa taikinasta ja sekoita kaakaojauhe siihen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Alle vaaleaa taikinaa, väliin kaakao-taikinaa ja päälle vaaleaa taikinaa. Paista uunin alatasolla 170-asteisessa uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti