keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Valkosuklaajuustokakku

Tämän valkosuklaajuustokakun tein samalla reseptillä kuin suklaajuustokakunkin, reseptin bongasin Tigen keittiöstä, tein siihen kyllä aika paljon muutoksia, esim. vähensin pohjasta diggestivekeksien määrää, koska halusin ohuemman pohjan ja puolitin suklaan määrän. Toimii sekä vaaleana että tummana. Tähän kakkuun lorautin hieman limemehutiivistettä ja liuotin liivatelehdet vedellä laimennettuun limemehuun, aavistus limeä sopii mielestäni valkosuklaan kaveriksi. Suklaajuustokakun koristeena oli murennettu dominokeksi ilman täytettä ja kaakaoströsseleitä, mutta tähän kakkuun laitoin pelkän murustellun dominon. Strösseleitä en arvannut laittaa, koska tein tämän kakun ystäville päivää ennen tarjoilua ja strösselit ottavat kakun täytteestä kosteutta ja sulavat. Koristelin kakun aamulla ennen töihin lähtöä ja kakku haettiin puolen päivän jälkeen. Tuo domino-diggestive pohja on mielettömän hyvää ja kun murustelee dominoa vielä päällekin, syntyy harmoninen makukokonaisuus (mikä sanahirviö).










Pohja:
1 pkt (175g) dominokeksejä (jätä yksi keksi koristeluun)
1/4 pkt (5 kpl) diggestivekeksejä
100 g voita sulatettuna
Täyte:
2 1/2 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
loraus limemehutiivistettä
1 (reilu) rkl tomusokeria
100 g valkosuklaata
3 -4 liivatelehteä
tilkka vettä + limemehua
Koristeluun:
1 dominokeksi (ilman täytettä) murskattuna

Murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita ne keskenään. Pingota leivinpaperi 22 -24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjan ja reunavanteen väliin. Reunat voi sivellä neutraalilla ruokaöljyllä ja tomusokeroida. Kakku irtoaa paremmin vuoasta hyydyttyään. Taputtele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se kylmään kohmettumaan siksi aikaa, kun teet täytteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna hieman jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa Flora vispi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, vaniljasokeri, tomusokeri, limemehu ja sulatettu suklaa. Kiehauta vesi + limemehu ja liuota siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet. Sekoita neste ohuena nauhana täytteeseen. Levitä seos pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä ainakin 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Kyllä maistuu todella hyvältä. NAM!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, meidänkin huushollissa tämä katoaa alta aika yksikön!

    VastaaPoista