torstai 26. joulukuuta 2013

Aprikoosi-valkosuklaakakku

Jouluaaton ruokailussa oli nautittu herkkuja jos jonkin moisia, joten halusin kahvipöytään raikkaan tuorejuustokakun. Mietin kakkua, joka olisi suussa sulava, muttei kuitenkaan liian raskas päätös aattoillalle kahvipöydän kruununa. En löytänyt sopivaa valmista reseptiä, joten päädyin laatimaan sen itse. Aprikoosia, tuorejuustoa, jugurttia, valkosuklaata ja tomusokeria, niitä mun kakussa tulisi olemaan. Keksipohja, joka kävisi uunin kautta (voi tehdä jo täyttämistä edellisenä päivänä), halkaisijaltaan riittävän pieni (21 cm) irtopohjakakkuvuoka ja täytettä pitäisi olla paksusti, että kakku olisi oikein juhlava. Kakusta tuli herkullisen makuinen, riittävän korkea ja koristelu oli yksinkertaisuudessaan juhlava. Tämä kakku sopii oikein hyvin juhlaviin kahvipöytiin minä vuoden aikana tahansa! Ps. kokeilin sivellä reunat neutraalilla ruokaöljyllä ennen täyttämistä ja tomusokeroida reunat. Homma toimi oikein hyvin, kakku irtosi hyydyttyään hyvin reunoista, kun irrotti reunavanteen, veistä ei tarvinnut käyttää ja reunat pysyivät kauniin sileinä!










Pohja:
vajaa 1/2 pkt diggestivekeksejä
75 g voita sulana
Täyte:
5 dl kreikkalaista jugurttia
2 1/2 dl tomusokeria
1 tlk (420 g) aprikooseja mehussa
100 g valkosuklaata
6 liivatelehteä + kylmää vettä
puristettua sitruunan mehua + vähän vettä laimennukseen
Koristelu:
ananaskirsikoita

Laita leivinpaperi 21 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Murustele keksit, sekoita keksimuruihin sulatettu rasva ja taputtele taikina tiiviisti kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin. Voit halutessasi tehdä pohjan jo täyttämistä edellisenä päivänä ja säilyttää sitä jääkaapissa täyttämiseen asti. Öljyä ja tomusokeroi reunat, jotta täyte irtoaa hyvin reunavanteesta hyydyttyään. Valuta aprikoosit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Laita kulhoon tuorejuusto, jugurtti, aprikoosisose, tomusokeri ja sulatettu suklaa. Vatkaa ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kiehauta sitruunamehu, purista liivatteista vesi pois ja sulata ne sitruunamehussa. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta, siirrä tarjoilualustalle ja koristele ananaskirsikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti