Halusin tehdä jouluksi tosi nopeat ja helpot pikkuleivät, jotka valmistuisivat käden käänteessä. Löysin tämän reseptin ruotsalaisen leivontagurun, Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta. Kirjassa kerrotaan Leilan saaneen sitkeiden, ihanien kolavinokkaiden reseptin sisareltaan Petronellalta. Mun mielestä nämä saa helpoiten tehtyä, kun ripottelee uunipellille leivinpaperille vähän vehnäjauhoja, laittaa kaksi taikinanpalaa sinne ja pyöräyttää pehmeän taikinan pellillä tangoiksi. Sitten ne vaan taputellaan mataliksi ja tehdään koristeraidat haarukalla. Kiva resepti, näitä voi tehdä aina kun haluaa kahvipöytään jotain hyvää nopeasti!
n. 25 pikkuleipää
100 g voita pehmeänä
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
Vaahdota voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos vaahtoon. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele palat tangoiksi. Nosta tangot pellille leivinpaperin päälle ja painele käsillä vähän litteämmiksi. Koristele vetämällä haarukan piikeillä vinoraidoitus tankoihin. Kypsennä 175 asteessa kullankeltaisiksi uunin keskiosassa noin 12 -15 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä hieman ja leikkaa vinoneliöiksi. Jätä edelleen pellille, kunnes ovat jäähtyneet täysin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti