sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Aurajuusto-riisisalaatti

Tämä salaatti syntyi ihan vahingossa, mutta kun siitä tuli niin herkullista, oli äkkiä kirjoitettava resepti talteen. Salaatista tuli jumalaisen hyvää, helpot, joskaan ei nyt ihan kevyet ainekset. Päivällä syötiin riisiä ja sitä jäi tähteeksi, samoin iltasella tekemästäni broileri-aurajuustopiirakasta jäi puolikas aurajuusto ja 3 persikan puolikasta. Tuli vaan mieleeni kokeilla niitä riisin joukkoon. Jääkaapista löytyi vielä purkki creme fraichea ja kinkun siivuja, niistä syntyi mielettömän hyvin yhteensopiva kokonaisuus. Tämä salaatti sopii hyvin herkutteluhetkiin tai vaikka juhlien noutopöytään.








4 dl pitkäjyväistä keitettyä riisiä
1/2 pala Aurajuustoa murusteltuna
1 punainen suippopaprika kuutioina
3 persikan puolikasta (mehussa) kuutioina
Kastike:
1 prk creme fraichea
1 rkl sinappia
1 puristus sitruunan mehua
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Laita ainekset kulhoon, sekoita kastike ja lisää se salaatin joukkoon. Sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin tunnin ajaksi, että maut tasoittuvat.


2 kommenttia:

  1. Hei, Kuullostaa hyvältä, mutta ohjeesta uupunee aurajuusto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia erittäin hyvästä huomiosta, vaikka niitä kuinka olevinaan lukee moneen kertaan, välillä on niin sokea, ettei huomaa näitä virheitä. Käyn lisäämässä tuon oleellisen tärkeän raaka-aineen!☺

      Poista