lauantai 22. maaliskuuta 2014

Omenaraastekakku

Tässä on maan mainioin kahvikakkuohje. Omenat raastetaan karkeaksi raasteeksi, rasva sulatetaan ja kaikki ainekset sekoitetaan, ei muuta. Kakku on erittäin mehevä ja maku on taivaallinen ja se vain paranee vanhetessaan. Eipä vois leipominen enää helpompaa olla! Ohjeen alkuperästä ei ole tietoa, tämä resepti on ollut mulla "aina".






4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 -2 omenaa
3 munaa
2 dl maustamatonta jugurttia (kreikkalainen, turkkilainen, bulgaria yms.)
150 g voita tai margariinia sulatettuna

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Kuori ja raasta omena(t) karkeaksi raasteeksi. Lisää omenaraaste, munat, jugurtti ja jäähtynyt voisula taikinaan. Sekoita hyvin. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kakku on hyvää heti jäähtyneenä, mutta säilyy hyvin parikin viikkoa ja maku mehevöityy vanhetessaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti