perjantai 14. maaliskuuta 2014

Parmesaani-fetajuustomuffinit

Olin tänään vapaapäivällä töistä, joten ehdin päivällä vähän kokkailemaan. Tein nämä muffinit terassiremontin tekijöille iltapäiväkahvia varten. Leivinjauheella kohotettavat muffinit ovat parhaimmillaan uunista tultuaan hieman jäähtyneinä. Nämä ovat mukavia nopeatekoisia herkkuja kahvi- tai teehetkeen heti tarjottaviksi. Reseptin olen ottanut joskus jostain lehdestä, oliskohan ollut Koti ja keittiö. Ps. jos teet nämä pieniin muffinssivuokiin, ne voi tarjota sormisyötävänä.
















12 kpl
vajaa 5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g parmesaania raastettuna
150 g fetajuustoa murusteltuna
3 munaa
2 dl piimää tai kermaviiliä

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja murusteltu fetajuusto. Riko toiseen astiaan munat ja lisää piimä tai kermaviili. Sekoita tasaiseksi kevyesti niin, että munien rakenne menee rikki. Kaada munaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi käsin. Voitele muffinipellin syvennykset ja jaa taikina niihin. Paista muffineja 175 asteisen uunin keskiosassa 15 -20 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti