perjantai 13. kesäkuuta 2014

Naudanfileehampurilainen

Meillä piha- ja terassiremppa senkun jatkuu vaan ja se tarkoittaa sitä, ettei helluntaita sen ihmeemmin vietetty, pihahommissa meni sekin sunnuntai . Ruokailu kuitattiin pikaisella hampurilaisella, mutta siitä tuli sen verran herkullinen, että laitan sen tänne. Pirkka naudan maustamattomia ulkofilepihvejä näkyi olevan rasiallinen jääkaapissa ja tarkoitukseen sopivia Pekan parhaat sekasämpylöitä näkyi olevan pussillinen leipäkaapissa. Siltä pohjalta lähdettiin liikkeelle. Pari munaa paistoin pannulla sinne väliin ja sämpylät päätin lämmittää Merituulin vinkistä kattilan höyryosassa valmiiksi halkaistuna. Hampurilaiskastikekokeilunikin onnistui hyvin ja mikä oli oikein kivaa; tämä nopeasti itse tehty versio oli paljon kevyempää kuin valmiit hampurilaiskastikkeet.








ainekset kahteen hampurilaiseen:
2 suurta sämpylää
lehtisalaattia
naudan ulkofileepihviä
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä ja voita paistamiseen
2 paistettua munaa
2 viipaletta cheddarjuustoa/hampurilainen
hampurilaiskastiketta

Sekoita ensin hampurilaiskastike. Halkaise sämpylät ja laita ne kattilan höyryosaan kuumenemaan. Näin ne eivät kuivu. Ota kaksi paistinpannua esiin. Paista toisella pannulla munat ja toisella pannulla voi-ölyseoksessa pihvit, mausta vasta kypsänä. Kokoa hampurilainen vaikka näin: sämpylän pohjaosa, hampurilaiskastiketta, salaatinlehti, naudan ulkofileepihvi, hampurilaiskastiketta, paistettu muna, pari cheddarsiivua, hampurilaiskastiketta ja sämpylän kansiosa päälle. Nauti välittömästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti