sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Provencelainen kanapata

Kaikki lähti siitä, että päivä oli sateinen, ei siis grillausta! Piti keksiä jotain muuta broiskun fileepihveistä. Aattelin, että kokeilen jotain provence-henkistä, kun käsiini sattui provencelainen mausteseos-pussi. Mitä muuta siinä sitten voisi olla? Sipulia, valkosipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, laakerinlehteä, timjamia ja sitruunaa, niitä tulisi kyllä NIIN provencelainen, että alkaisin varmaan puhua ranskaa sitä syötyäni! Pihvit käytin pannun kautta, samoin sipulit ja paprikan, muut ainekset laitoin suoraan vuokaan. Annoin padan muhia uunissa toista tuntia, ensin peitettynä, ihan lopussa otin folion pois, nostin vuoan vähän ylemmäksi ja lisäsin lämpöä, jotta sitruunat saivat väriä. Oikein maukasta, kevyttä syötävää, jonka kanssa meillä tarjottiin riisi-ohraseosta. Tullaan tekemään jatkossakin!












6 -8 kpl broilerin naturel tai suolattuja fileitä tai fileepihvejä
provencelaista mausteseosta
öljyä
2 sipulia
2 -3 valkosipulin kynttä
2 paprikaa
1 rasia kirsikkatomaatteja tai muutama tavallinen tomaatti
1 dl aurinkokuivattua tomaattisuikaletta
1 kesäkurpitsa
1 prk sitruunatäytteisiä oliiveja
muutama timjamin oksa tai 1 rkl kuivattua timjamia
3 laakerin lehteä
vettä
vähän suolaa

Mausta broilerin pihvit ja paista niihin pinnat pannulla öljytilkassa. Siirrä sivuun odottamaan ja kaada pannulle hiukan vettä. Kaada tämä huuhdeliemi suuren uunivuoan pohjalle. Lohko sipulit ja valkosipuli sekä suikaloi paprikat. Kuullota niitä hetki öljytilkassa pannulla. Puolita tomaatit ja lado ne vuokaan pohjalle. Levitä päälle aurinkokuivattua tomaattisuikaletta, saa olla vähän niiden öljyäkin mukana. Lado seuraavaksi pihvit niiden päälle, sitten sipuli-paprikaseos. Seuraavana paloitellut kesäkurpitsat. Mausta timjamilla ja laakerinlehdillä. Kaada valutetut oliivit vuokaan. Viipaloi sitruuna ja lado siivut päällimmäiseksi. Peitä vuoka kannella, foliolla tai kostutetulla leivinpaperilla ja laita tunniksi uuniin noin 200 asteeseen. Nosta sitten vuoka vähän ylemmäksi uunissa ja ota "kansi" pois. Nosta uunin lämpötila 230 asteeseen ja anna olla vielä 5 -10 minuuttia. Ota sitruunaviipaleet ja laakerinlehdet pois ennen tarjoamista. Tarjoa keitettyjen perunoiden, riisin tai ohran kera.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, tätä voisi kokeilla viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli oikein hyvää ja kevyttä syötävää, vaihtelua grillaamiselle!

      Poista