Törmäsin Elämää Koivurannassa-blogissa mielenkiintoiseen raparperikakkuun, joka oli tähän blogiin löydetty Arjen timantteja-blogista. Vähän sitten kyselin vielä Arjen timanttien Anulta neuvoa, kun tarkoitukseni oli 20 cm vuoan sijasta käyttää 27 cm vuokaa. Ajattelin, että se riittäisi 18 hengelle, niin kuin se sitten nippa nappa riittikin. Ei sitä kakkua kyllä jäänyt kuin yksi pala, hyvin tuntui väelle maistuvan. Omasta mielestäni se oli aivan sairaan hyvää, joskin sen verran makeaa, että yksi pala oli aivan riittävä. Täytteen kondensoitu maito on sen verran makeaa ja täyteläistä. Tuplasin täytteen ja pohjankin melkein, 1,5-kertaisena se ei ihan riittänyt, se oli siis mallia 1,75-kertainen. Raparperi ja kondensoitu maito todella sopivat samaan kakkuun. Laitan tähän ohjeen 20 cm halkasijaltaan olevaan vuokaan, voit sitten suurentaa sitä vuokasi koon mukaan. Arjen timantteja-blogissa oli 24 cm vuokaan laitettu pohjaan hieman enemmän aineksia, täytteeseen 1,5 prk kondensoitua maitoa, 1 keltuainen lisää, samoin 1 pätkä raparperia enemmän. Oheen kannattaa laittaa tarjolle mansikkasurvosta, se sopii kakun kanssa erinomaisesti. Kannattaa käyttää laadukkaita suuria munia, niissä valkuaisten ja keltuaisten erottelu on helppoa, keltuaiset eivät herkästi hajoa. Valkuaiset voi käyttää vaikka tekemällä näitä herkullisia mansikka-suklaamarenkeja.
20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan:
Pohja:
200 g Diggestive-keksejä
1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
Täyte:
300 g raparpereja
1 dl vettä
1 prk kondensoitua maitoa
3 keltuaista
Tarjolle:
mansikkasurvosta (mansikkaa + sokeria tai tomusokeria oman mielen mukaan)
Sekoita murskatut keksit ja juokseva rasva. Taputtele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja noin 3 sentin korkeudelle reunoille. Keitä kuorittuja ja pätkittyjä raparperinpaloja kattilassa vesitilkassa noin 15 minuuttia. Soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja keltuaiset. Soseuta nekin sekaan sauvasekoittimella. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua uunin keskitasolla 20 minuuttia (suurempaa kakkua vähän kauemmin). Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä. Laita se sitten vielä kylmään hyytymään ennen tarjoilua.
Pohja:
200 g Diggestive-keksejä
1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
Täyte:
300 g raparpereja
1 dl vettä
1 prk kondensoitua maitoa
3 keltuaista
Tarjolle:
mansikkasurvosta (mansikkaa + sokeria tai tomusokeria oman mielen mukaan)
Sekoita murskatut keksit ja juokseva rasva. Taputtele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja noin 3 sentin korkeudelle reunoille. Keitä kuorittuja ja pätkittyjä raparperinpaloja kattilassa vesitilkassa noin 15 minuuttia. Soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja keltuaiset. Soseuta nekin sekaan sauvasekoittimella. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua uunin keskitasolla 20 minuuttia (suurempaa kakkua vähän kauemmin). Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä. Laita se sitten vielä kylmään hyytymään ennen tarjoilua.
Eräs ystävämme kuvasi kännykällään bloggaria kakun kuvauspuuhissa! |
Wau, näyttääpä hyvältä!! Hauska kun samasta kakusta saa niin monennäköisiä versioita! :)
VastaaPoistaMarenkeja minäkin lopuista valkuaisista tein. Seuraavaksi kyllä testaan noita sinun mansikka-suklaamarenkeja! :)
Mansikka-suklaamarengit olivat kyllä superhyviä, aion niitä kanssa aina silloin tällöin tehdä, kun ovat niin nopeatekoisiakin!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaTodella hyvän näköinen raparperi herkku.
VastaaPoistaKyllä se oli superhyvänmakuinenkin, kaikki meni, olis varmaan enemmänkin mennyt jos olis ollut!
PoistaMäkin tätä kakkua Nannen blogissa ihailin ja otin reseptin talteen. Aineksetkin kaapissa odottavat, nyt vaan leipomaan. Katsotaan minkälaisen version saan aikaiseks ��
VastaaPoistaKannattaa kyllä tehdä, on se NIIN hyvää. Täytekin on todella yksinkertainen, kolmella aineksella mennään!
Poista