sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Cocktailpyörykät Vorschmack

Anjovis sopii lihapulliinkin kuin nyrkki silmään. S-puolen Ruoka-lehdestä löysin taannoin tämän reseptin ja nyt tein niistä cocktail-version eli pieniä aikuiseen makuun olevia lihapullia illanistujaisiin. Niistä tuli ihanan makuisia suolaisia palleroita, joiden kanssa tarjottiin majoneesikastiketta dippinä. 400 g jauheliharasiasta valmistaa näitä pyöryköitä 40 -50 kpl, mahtuvat yhdelle uunipellille. 




1 sipuli silputtuna
1 -2 valkosipulin kynttä silputtuna
1 dl korppujauhoja
2 dl maitoa tai vettä
1 muna
1 rs anjovisfileitä valutettuna ja hienonnettuna
1 rkl tomaattipyreetä
noin 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 dl persiljaa hienonnettuna

Anna ensin korppujauhojen turvota maidossa kulhon pohjalla kymmenisen minuuttia. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile pieniä pyöryköitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15 -20 minuuttia. Ota pyörykät heti kuumina pois pelliltä, uunissa valmistetu lihapullat ovat näin siistimmän näköisiä. Tarjoa pyöryköiden kera dippinä majoneesikastiketta.


2 kommenttia:

  1. Herkullisia pyöryköitä! Mulla on puoli kiloa hirvenjauhelihaa odottamassa pyörittelyä jääkaapissa =)
    Se lehtijuttu piti ekan kerran tehdä toukokuussa, oli jo raparperikakku paistettuna, mutta sitten yöllä päätti kuopus syntyä =) Pappa, kun olin itse estynyt ;) soitti toimitukseen, että nyt täytyy juttua siirtää ja kakku päätyi lopulta roskikseen :(.... kukaan ei ehtinyt sitä syömään!

    VastaaPoista
  2. Mä luulen, että toi anjovis ei uppoo teidän poikiin, isännälle saattais maistua! Ei ne lehtijutun peruuntuminen ja kakun roskikseen heitto haitannut, kun oli tärkeämmät asiat kysymyksessä!

    VastaaPoista