keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Valkosuklaa-raparperipiirakka

Mun työkaveri pyysi mua tekemään jotain kahvisärvintä erään yhdistyksen kokoukseen. Raparperi vaan edelleen kummitteli mielessä, nyt kun ne ovat parhaimmillaan.  Mikään resepti sellaisenaan ei tuntunut oikealta tähän tilaukseen. Valkosuklaata olin jo päättänyt kokeilla raparperin kaverina ja Myllyn Paras-sivustolta löytyi sopiva täyte (ei voi linkittää, kun ei löydy nyt juuri sitä reseptiä mistään). Tein siihen kyllä jonkun verran muutoksia, koska halusin piirakan täytteeseen creme fraichea. Täältä löysin superhyvän rapean kaura-piirakkapohjan, jonka työstäminen oli helppoa. Rasvan pehmitys, ainekset sekaisin ja taputtelu voitelemattomaan vuokaan. Näistä aineksista syntyi herkullinen raparperipiirakka hieman uudella twistillä. Piirakka tarjottiin jo hyväksi havaitsemani kanelikerman kanssa. Sen resepti löytyy täältä. Tämä piti blogata nopeasti, koska yhdistyksen naiset kaipaavat pikaisesti tämän raparperipiirakan reseptiä, tässä tämä herkku on! Odottelen nyt vaan omenoiden kypsymistä, olen varma, että makoisan piirakan saa niistäkin aikaan. Piirakkavuokaanhan näitä yleensä tehdään, mutta kannattaa kokeilla tekemistä myös irtopohjavuoassa!












vuoka halkaisijaltaan 25 -28 cm
Pohja;
3 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia (tämän voi jättää poiskin)
150 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
3 -4 raparperin vartta
3 rkl fariinisokeria
1 prk (200 g) creme fraichea
2 rkl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
Päälle:
1 dl mantelilastuja
Tarjolle:

Pehmitä täytteen rasvaa mikrossa 10 sekuntia. Voit tehdä taikinan suoraan piirasvuokaan tai irtopohjavuokaa käyttäessäsi erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet rasvan joukkoon ja nypi ainekset palloksi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori ja pilko raparperit ja paista niitä kuivalla kuumalla pannulla hetki fariinisokerin kanssa niin, että raparperit vähän pehmiävät ja sokeri sulaa. Anna raparperien jäähtyä ja sekoita niiden joukkoon creme fraiche, sokeri, munat, vaniljasokeri ja raastettu tai veitsellä pieneksi pilkottu valkosuklaa. Kaada seos pohjataikinan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 -40 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Tarjoa jäähtyneenä kanelikerman kanssa.


5 kommenttia:

  1. Nyt on pakko tunnustaa, etten oo koskaan maistanut raparperia ja valkosuklaata yhdessä. Ehkä täytyy korjata asia pikimmiten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, kyllä ne sopii hyvin yhteen!

      Poista
  2. Minä tein viime kesänä Tyrniä & tyskyjä -blogin ohjeella raparperi-valkosuklaapiirakkaa ja se oli kyllä ihan mielettömän hyvää. En ole mikään valkosuklaan ystävä, mutta siinä se toi juuri oikeat vivahteet raparperin kylkeen. Ja sain kans jakaa sitä reseptiä eteenpäin aika paljon. Kertoo siis ehkä juuri siitä että se on hyvää!! :)
    Tuota kanelikermaa minunkin pitää testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tarvii kanssa käydä kattomassa siellä blogissa se ohje, alkoi kiinnostaa! Kanelikerma on tosi hyvää, taidan kokeilla sitä myös omppupiirakoiden kanssa!

      Poista
  3. Kiitos tästä ohjeesta! Tein siitä karviaispiirakan. Ei varmaan haittaa, että linkitin tämän sivusi 'Katson ikkunasta'-blogiini, niin säästyn reseptin kirjoittamiselta :)

    VastaaPoista