lauantai 3. elokuuta 2013

Sitruunalimonadi isoäidin tapaan

Nyt tuli kyllä täysosuma! Siis tää Me Naiset-lehdestä napattu Pipsa Hurmerinnan resepti tästä vanhan ajan limonadista. Miten sen nyt sanois, ihan päällikkö juoma. Mietin pitkään, että laittasko joukkoon limeä, hunajaa tai inkivääriä. Onneksi en tehnyt niin. Tän kuuluu olla just tällainen, että kiitosta vaan Pipsa. En tiedä onko tämä hänen isoäitinsä resepti vai mistä on peräisin, mutta hyvää on. Sopii kaiken ikäisille ja mihin tilanteeseen vaan; janojuomaksi, vierastarjottavaksi, vapuksi jne. Tekeminenkin on helppoa kuin heinän teko, edellisenä päivänä ainekset kiehautetaan, jätetään kattilaan ja pullotus seuraavana päivänä. Ihana perinneresepti! Kannattaa muuten tehdä luomu- tai muuten laadukkaista sitruunoista, mitä paremmat raaka-aineet sitä parempi maku. Mun sitruunat tulivat Italiasta suoraan kotiovelle! Sisilialaisia, laadultaan maailman parhaita. Laimennussuhde oli sama kuin mehuissa ja erityisen hyvää juoma oli laimennettuna Soda Streamilla tehtyyn kuplaveteen.















Noin 2 litraa valmista tiivistettä:
1 l vettä
1 kg sokeria
1 rkl sitruunahappoa
6 sitruunaa

Pese sitruunat hyvin ja raasta niiden keltainen kuori. Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi, sokeri ja sitruunahappo kattilassa. Lisää sitruunaviipaleet ja -kuoriraaste kiehuvaan liemeen. Anna limonadin jäähtyä kattilassa ja seistä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota. Tarjoile tavallisella/hiilihappopitoisella vedellä sopivaksi laimennettuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti