perjantai 9. elokuuta 2013

Uunipaahdetut kirsikkatomaatit

Kirsikkatomaateista saa maukasta tarjottavaa paahtamalla ne uunissa. Ne sopivat tarjottavaksi jäähtyneina sellaisenaan lisukkeena, bruschettojen päällä, salaateissa tai yksinkertaisena pastakastikkeena. Alkuperäinen resepti on Ruoka-lehdestä. Alkuperäisohjesta karsittiin ainekset minimiin, mausteena käytettiin vain suolaa ja mustapippuria, koska reseptin pihajuhliin piti olla yksinkertainen, ettei tarvinnut hankkia monia aineksia.




500 g kirsikkatomaatteja
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Levitä halkaistut tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda tomaatteja 150 asteisen uunin keskitasolla 60 -90 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Jos tarjoat pastaan sekoitettuna, silloin tietysti lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti