lauantai 3. elokuuta 2013

Juustotäytteiset jauhelihapihvit

Kyllä se jauheliha vaan on niin helppo raaka-aine, että siihen tarttuu helposti, jos ruoka pitää saada nopeasti valmiiksi. Jauhelihasta tehdyt ruuat kyllä hyviäkin. Jauhelihan myyntitilastot Suomessa osoittavat sen, että kyllä siitä jauhelihasta joku muukin tykkää. Tässä on joskus muinoin jostain lehdestä poimimani jauhelihapihviresepti, joka toimii hyvin. Teen pihvit alkuperäisreseptin mukaisesti tosi isoiksi, siis 4 jättipihviä. Voihan niistä kokeilla tehdä pienempiäkin. Nämä ovat oikein herkkupihvejä!















4 kpl oikein isoja tai 8 kpl pieniä pihvejä:
2 dl kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
tilkka öljyä
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 1/2 tl suolaa
Täyte:
100 g maustettua tuorejuustoa (laitoin ruohosipulimaustettua)
1 dl juustoraastetta (laitoin emmental-mozzarellaa)
yrttejä halutessasi

Sekoita täytteen aineet keskenään. Hienonna sipuli ja pehmitä pannulla tilkassa öljyä. Laita jauheliha kulhoon. Kippaa kermaviili perään. Kaada kermaviilin päälle korppujauhot ja sekoita ne kermaviiliin. Anna turvota hetki ja lisää loput aineet. Sekoita vatkaimella, käytä taikinakoukkuja. Muotoile taikinasta neljä isoa pihviä uunipellille leivinpaperin päälle. Jaa täyte pihvien keskelle ja taita reunat täytteen päälle. Paista pihvit uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai pannulla kullanruskeiksi molemmin puolin. Jos paistat pannulla, tee ne silti leivinpaperille ja jos teet isoja pihvejä, nosta kahden lastan avulla pannulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti