torstai 15. elokuuta 2013

Tomaatti-kurkku-sipulisalaatti

Tän yksinkertaisen salaatin bloggaan sen takia, että haluan näyttää miten muutamalla mausteella saa niistä "tylsistä" peruskasviksista mukavasti erimakuista, eksoottista. Kannattaa vaihteeksi kokeilla! Sopii alkupalaksi leivän kera tai sitten ihan pääruoan lisukesalaatiksi. Mä oikasin chilihiutaleilla ja jauhetulla korianterilla, tuli oikein hyvää. Voi hyvin tehdä sitten talvellakin, kun täällä maalla on huonosti ainakin tuota korianteria tarjolla. Tää ohje on peräisin jostain S-puolella myydystä euron pehmeäkantisesta reseptikirjasesta. Niissä on ihan kelpo ohjeita.




neljälle hengelle:
1/2 kurkku
3 tomaattia
1 iso sipuli
chiliä tai kuivattuja chilihiutaleita
1 pieni nippu tuoretta korianteria tai jauhettua korianteria
ripaus sokeria
1/2 sitruunan mehu

Pilko kurkut ja tomaatit paloiksi. Silppua sipuli (uusi sipuli varsineen). Poista chilistä siemenet ja leikkaa ihan pieniksi kuutioiksi tai käytä kuivattuja chilihiutaleita. Silppua korianteri tai käytä jauhettua korianteria. Sekoita ainekset. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla. Sekoita hyvin ja laita hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti