maanantai 2. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsalisäke

Tänään meillä oli taas vaihteeksi kesäkurpitsapäivä. Sain perjantaina pari todella muhkeaa kesäkurpitsaa, kotikasvatettua, taatusti luomua. Toisesta riittäisi kahdelle ruuaksi, hyvä kun pannuun mahtuisi. Olen joskus kirjoitellut Kokin vapaapäivä-ruokaohjelmasta Chuck Hughesin maukkaan kesäkurpitsareseptin talteen ja valmistanut sitä monta kertaa. Miten kesäkurpitsasta saakin niin maukasta. Itse olen lisännyt reseptiin vielä valkosipulinkynnen ja sitruunamehua makua antamaan. Ei sitä ihan pelkällä vihreällä menty, paistoin oheen pakastimesta sulattamani naudan nuijitut ulkofileepihvit, pintaan vain suolaa ja pippurisekoitusta ja keitin kananmunia. Munien päälle lisäsin lautaselle chilimajoneesia. Täytyy sanoa, että kyllä oli maukasta maanantairuokaa!




2:lle hengelle pääruoaksi:
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
öljyä
1valkosipulin kynsi silputtuna
(suolaa)
mustapippuria myllystä
ruohosipulia ja/tai persiljaa
nokare voita
kanaliemikuutio + tilkka vettä
puraus sitruunan mehua

Kuutioi kesäkurpitsa kuorineen pieniksi kuutioiksi. Laita se pannulle öljytilkkaan muhimaan. Lisää valkosipulin kynsi ja mausteet. Anna paistua hetki. Jos kesäkurpitsasta ei irtoa paljon nestettä, lisää tilkka vettä ja murustele kanaliemikuutio joukkoon. Jos kesäkurpitsasta irtoaa paljon nestettä, lisää pelkästään kanaliemikuutio, vettä ei tarvitse lisätä. Purista joukkoon sitruunan mehua. Anna kypsyä välillä sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa voinokare antamaan täydellinen makunautinto! Pääruokana tästä riittää kahdelle ja lisäkkeenä neljälle hengelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti