perjantai 20. syyskuuta 2013

Oi ihana Portugali!


Tulipa lomailtua Portugalissa, Algarven rannikolla, Praia da Rochassa. Praia da Rocha on Portimaon kaupungin ranta-alue. Portimaon kaupungin keskustaan on ranta-alueelta noin kolme kilometriä. Se käy ihan mukavasta lenkistä, kun kävelee kaupunkiin. Praia da Rochasta sanotaan, että se on parasta ja kauneinta aluetta Algarven rannikolla. Suomalaiset matkatoimistot eivät tietääkseni tee valmismatkoja Algarven rannikolle enää syksyllä, miksiköhän on näin? Ei kannata sen antaa tahtia haitata. Jos sinne haluaa elo- syyskuussa, kannattaa varata lennot TAP Portugal-lentoyhtiöstä suoraan, sitten voikin varata juuri haluamansa hotellin netistä. Lennot Helsinki-Lissabon-Faro ja takaisin maksoivat kahdelta hengeltä vähän yli 700 euroa, pidän hintaa erittäin kohtuullisena. Ilmojen puolesta syyspuoli on siellä kevätpuolta parempaa loma-aikaa, koska kevätpuolella yöt saattavat olla erittäin viileitä. Rakastuin siihen rannikkoon kertaheitolla! Rannikolla korkeuserot tekevät maiseman tosi hienoksi. 












Ruokakulttuuri muistuttaa espanjalaista ruokakulttuuria, mutta on se kyllä paljon laimeampi versio espanjalaisesta. Ravintoloiden ruokalistoilla tuore kala ja äyriäiset monine eri lajeineen on runsaimmin edustettuna, toiseksi nousevat kanaruuat. Melkein jokaisen ravintolan listalta löytyi piri-pirikana! Tottakai on tarjolla myös possua, nautaa ja lammasta. Jos listalla on 10 eri sorttia meren eläviä, kanaa on kolme ja muita kaksi. Portugalia on aina pidetty edullisena lomakohteena, mutta hinnat siellä ovat nousseet aika tavalla. Pääruokien hinnat pyörivät 7 ja 15 euron välillä. Lounaaksi sai kyllä ihania keittoja parilla eurolla. Kasviskeittoa oli tarjolla melkein joka ravintolassa, sitten lisäksi kala- ja sienikeittoa saattoi olla jossakin. Ulkolaiset pikaruokaketjut puuttuivat katukuvasta täysin. Portugalin kansallisruokaa, caldo verdeä (chorizolla höystetty peruna-lehtikaalikeitto), ja chorizolla täytettyä tuoretta leipää tarjoava pikaruokapaikka Praia da Rochassa kyllä oli. Lounas, joka sisälsi keiton, leivän ja juoman, maksoi 3,25 euroa ja räjäytti tajunnan, niin hyvää se oli. Tuo konsepti kyllä voittaa hampurilaisketjut sata-nolla mennen tullen. Paikkakunnan paras ja suosituin ravintola oli italialainen pizzeria, siellä kävimme parina iltana syömässä. Yleensä ulkona oli jono ja sai hetken odottaa, että pääsi sisälle asti. Parasta aitoa portugalilaista ruokaa tarjosi Restaurante Serra e Mar. Kaiken kaikkiaan hieno paikka, ehdottomasti mentävä uudelleen!


Grillatut sardiinit

Grillattu lohifilee



Restaurante Serra e Mar

Spaghetti Bolognese

Lasanha with Spinach and Salmone

Pizzeria La Dolce Vita

Caldo Verde + O Pao Com Chourico



A Merendeira-ketjun pikaruokapaikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti