maanantai 30. syyskuuta 2013

Porsaanfilee inkiväärimaustetahnalla

Tuli eilen tehtyä hirmuisen hyvää sunnuntairuokaa, kokonaisuus syntyi ihan vahingossa. Luulin ostaneeni työpaikan henkilökuntamyymälästä possun sisäfilettä, mutta kun katselin pakkausta tarkemmin, se olikin maustamatonta pihvifilettä, oikein hyvännäköinen vajaa 800 grammainen "pötkö". Ei ollut aikaa mihinkään pitkiin marinointisessioihin, joten joku nopea resepti siis kehiin. HK:n Lihakirjasta löytyi mielenkiintoinen maustetahna, johon löytyivät aineet kotoa; valkosipulin kynsiä, tuoretta inkivääriä, currya, suolaa ja mustapippuria. Tuore inkivääri säilyy pakastimessa ja löytyihän se nyssykkä sieltä. Kahden sentin pala terävällä veitsellä leikaten leikkuulaudalle sulamaan ja nyssykkä takaisin pakastimeen. Katkaisin fileen keskeltä kahtia ja hieroin maustetahnan paloihin. Paistoin palat valurautapannulla kookosöljyssä ohjeen mukaan, käänsin palat, laitoin paistomittarin toisen palan paksuimpaan kohtaan ja tuuppasin pannun uuniin. Avot, uunista tuli ulos mielettömän ihana herkku, mehevää, ihanan tuoksuista ja makuista lihaa! Tuo neitsytkookosöljy on ihan päällikkötuote, kestää kovaa lämpöä eikä jätä lihaan mitään makua. Se on purkissa koostumukseltaan kiinteää, mutta sulaa hetkessä pannulle. Mä öljyän sillä valurautapannunkin pesun ja kuivauksen jälkeen. Fileen kanssa meillä tarjottiin mielenkiintoista (mutta yksinkertaista) vihersalaattia, keitettyjä perunoita ja superherkullista kastiketta, josta kerron huomenna lisää!








1 maustamaton HK:n pihvifilee (700 -800 g)
Maustetahna:
4 valkosipulin kynttä
2 cm:n pala kuorittua tuoretta inkivääriä
1 tl currya
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Murskaa mausteet morttelissa tahnaksi. Jos inkiväärisi on ollut pakastimessa, se kannattaa ensin terävällä veitsellä pilkkoa pieneksi ja lisätä vasta sitten mortteliin. Katkaise pihvifilee keskeltä kahteen osaan. Hiero tahna filepalojen pintaan. Paista filepaloja uuninkestävässä (valurauta)pannussa öljyssä n. 5 minuuttia. Käännä palat, laita paistomittari toiseen filepalaan ja laita pannu uuniin. Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes paistomittari näyttää 63 -65 astetta. Anna filepalojen levätä leikkuulaudalla hetki, leikkaa paloiksi ja vie tarjolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti