sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Pannupizza patongista

Tänään oli sellainen päivä ettei ruuanlaitto kiinnostanut pätkääkään. Eilen meni venetsialaiset niin pitkäksi, että kotiuduttiin vasta aamuviideltä. Sitten nukuttiin pitkään ja mietittiin ulkona syömistä tai noutoruokaa. Iltapäivänokoset meni kuitenkin niin pitkäksi, ettei jaksettu lähteä mihinkään. Eipä auttanut muu kuin tutkia omat kaapit ja keksiä sieltä jotain, vieläpä nopeasti valmistuvaa. Joo ja tietysti hyvääkin piti olla. Jääkaapissa oli jauheliharasia ja leipähyllyllä näkyi olevan paketti esipaistettuja patonkeja. Siitä se sitten lähti. Sipulia, valkosipulia, omenaa, tomaattipyreetä, ranskankermaa, mausteita, oliiviöljyä ja juustoraastetta, muuta ei tarvittu. Näistä syntyi oikein hyvä "noutoruoka" hetkessä, patonkia joka meni ihan pannupizzasta. Tämä on helppo pätkiä paloihin, jos haluaa tarjota sen sormisyötävinä paloina.






oliiviöljyä
1 rasia HK naudan jauhelihaa 10 %
1 suurehko sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ranskankermaa
suolaa
pippurisekoitusta
1 omena kuorittuna, pieninä kuutioina
1 tl kuivattua timjamia
juustoraastetta, esim. emmental-mozzarellaa

Laita tilkka öljyä pannulle ja jauheliha paistumaan sinne. Lisää paistumisen loppuvaiheessa ensin sipulit kuullottumaan, sitten suola ja pippurisekoitus. Lisää hetken kuluttua tomaattipyre ja ranskankerma. Ihan viimeisenä omenakuutiot ja timjami, anna vain enää kuumentua, etteivät omenapalat hajoa. Halkaise patongit pituussuunnassa ja laita leikkauspinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele hiukan oliiviöljyä leikkauspinnoille. Patongit voi laittaa ihan vierekkäin, näin täyte pysyy paremmin leipien päällä. Lisää täyte ja päällystä reilulla määrällä juustoraastetta. Paista n. 15 minuuttia 200 asteessa. Tarjoa vihersalaatin kera (tai sellaisenaan, jos et jaksa tehdä salaattia!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti