maanantai 30. kesäkuuta 2014

Taivaallinen kurkkudippi

Tästä en sitten pysty enää reseptiä yksinkertaistamaan, sitten se ei ole enää resepti! Olin kurkkusalaattiostoksilla Kurkkumestareilla Kauttualla. Pienyritys purkittaa itse kasvattamiaan kurkkuja. Lisäksi purkitetaan punajuurta ja kurpitsaa. Heidän valmistusmenetelmiinsä eivät kuulu keinotekoiset uutteet, aromit ja esanssit, vaan tuotteet ovat luonnonmukaisia. Meillä on jo vuosia syöty Kurkkumestareiden perinteistä kurkkua ja superherkullisia valkosipulikurkkuja. Tällä kertaa visiitilläni tehtaanmyymälään tarttui mukaan purkki kurkkusalaattia. Sai yrittäjältä vinkin, että kannattaa kokeilla dippiä kurkkusalaatista. No minähän yllytyshulluna kokeilin heti kotiin päästyäni. Dipistä tuli samettisen pehmeää, ihan täydellistä. Täytyy taas kerran todeta, että yksinkertainen on hyvää (mun vakiolause), paas kokeillen!








2 rkl Kurkkumestareiden kurkkusalaattia
1 prk creme fraichea (Pirkka)

Laita astiaan 2 kukkupäällistä ruokalusikallista kurkkusalaattia. Muusaa salaatti tehosekoittimella hienoksi. Lisää joukkoon 1 purkillinen creme fraichea, sekoita ja tarjoile grilliruoan tai kalan kanssa.




10 kommenttia:

  1. Mää alan nyt tsekkaileen silmä tarkkana mitä sää luot :). Mää teen aina hiukan samantyylistä kurkkusalattia ja sekotan smetanaan...pitääpäs taas tehä kun sattumoisin on samaa kurkkusalaattakin. Kyllä oli niin kivaa, että pitää pian nähdä uudelleen. Pikamajoneesin kävin jo kopsaamassa, sitä pitää ehdottomasti koittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitoin sut blogeihin, joita seuraan. Pitää jatkossa tietää, mitä sä siellä Reposaaressa touhuat. Kyllä oli NIIN mukavaa, meillä sitten seuraava miittinki, kunhan saadaan tuo poreamme ehjänä terassille, huomenna pitäis tapahtua!

      Poista
  2. Olipas hyvä idea tuo tehosekoittimella muussaaminen! Mä oon sekoittanut kurkkusalaatin aina kermaviiliin ja jättänyt sellaiseksi. Ei oo käynyt mielessäkään, että sen voisi ajaa hienommaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin ennen, se muussaaminen vie sen ihan uusiin atmosfääreihin, kun käyttää laadukasta kurkkusalaattia. Joskus ne ideat, ainekset ja välineet on ihan nenän edessä, niitä ei vaan huomaa!

      Poista
  3. Mä luulen, että tää on just mun makuuni. Suunta siis Kurkkumestareille.
    PS. Mistä kaupasta löydän lehtikaalia... help me :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se on ja semmonen yleisdippi, että voi itte keksiä minkä kanssa sitä käyttää. Supermarketista mä sitä olen ostanut.Kävin vähän googlettamassa, netistä löytyi tietoa,että sesongista johtuen sitä ei välttämättä ole aina saatavilla. Nyt vois kyllä alkaa kaupasta kyseleen kotimaista, siellä sanottiin että sesonki on heinäkuussa! Ulkolaisia on tarjolla talvella kevääseen asti.

      Poista
  4. Sattuiskohan meidän kaupoista löytymään tätä kurkkusalaattia...näyttää niin pirun herkulliselta tuo dippi!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kysyin valmistajalta ja kyllähän heiltä tulee tuotteita sinne teidän kulmille, Someron Lihasavustamoon, sieltä voi kysellä!

      Poista
    2. Hei kiitos vastauksesta!! :) Ja nyt kun tuon kerroin, niin siellähän mä olen sitä nähnyt!! :) Täytyykin käydä siellä ennen kuin savustamolaiset aloittavat lomansa. Taitaa olla vielä tän ja ens viikon auki. Melkein joka toinen viikko tulee haettua lihat sieltä.

      Poista
    3. Toivottavasti sieltä löytyy! Tätä juttua voi kyllä hyvin jalostaa eteenpäinkin, tulis varmaan hyvä pastasalaatti tai perunasalaatti tästä dippipohjasta.

      Poista