tiistai 1. heinäkuuta 2014

Satakunta rules - kohtaamisia Reposaaressa

Täällä Satakunnassa on näitä ruokablogeja aika harvakseltaan ja harvakseltaan on kuulemani mukaan ollut bloggareiden kokoontumisiakin. Ei ne blogit kauheesti ole lisääntyneet, mutta kokoontumisiin tuli nyt MUUTOS! Tyrniä ja tyrskyjä-blogin Sarppu kutsui meidät vieraakseen Reposaareen sunnuntaimiittingille. Kutsu lähti seitsemään blogiin, loppujen lopuksi meitä oli paikalla vain neljä; Sarppu itse, Kirsin keittiössä-blogin Kirsi, Hellan ja viinilasin välissä-blogin Johanna sekä allekirjoittanut. Tulee kyllä mielettömän hieno olo, kun tapaa ihmisiä, joiden kanssa tulee heti juttuun, on kun ois tunnettu aina! Meillä riitti juttua niin, ettei meinannut yksi päivä tapaamiseen riittää. Sovittiin, että näitä tapaamisia jatketaan suurin piirtein pari kertaa vuodessa. Lupauduin ottamaan tämän ihanan poppoon vieraaksi meidän terassille poreammebileisiin ensi kerralla ja toivon mukaan kokoonnumme silloin runsaslukuisempana (ps. Isäntä ei vielä tiedä, että joutuu toimimaan silloin tarjoilijana)!

Sarppu oli järjestänyt meille Siikarannan leirintäalueelta idyllisen vanhan torpan kokoontumispaikaksi. Kun saatiin ruuat ja sponssikamat levitettyä mökkiin, lähdettiin katselemaan hienoja rantamaisemia. Ei voi muuta sanoa kun, että vaikuttavia maisemia siellä meren rannassa Reposaaressa on. Meitä oli paikalla kaksi meri-ihmistä (Sarppu ja Johanna) ja kaksi maakrapua (Kirsi ja minä). 

 
Sitten muutama sana siitä tosi tärkeästä eli ruuasta. Ruokabloggarit tietty toivat tekemiään herkkuja mukanaan. Kylmillä herkuilla mentiin eli oli paria sorttia paistia, muutamaa salaattia, suolaista piirakkaa, leipiä ja kostukkeeksi Viinimaan maahantuomia viinejä (Fresitaa Bernard-Massardin kuohuviiniä ja Montgrasin punaviiniä) sekä Sinerbrychoffin uutta alkoholitonta siideriä. Kiitokset juomista, kaikki maistuivat! Jälkiruokaherkkuina meillä oli salmiakkijuustokakkua, porkkanakakkua sekä marenkileivoksia. Täytyy sanoa, että pienen ähkyn aiheutin itselleni maistelemalla kaikkia herkkuja. PAKKO niitä oli kaikkia maistaa, onneksi maistoin (ja otin lisää). Mä voisin muuttaa bloggareiden kommuuniin asumaan tai kävisin siellä ainakin syömässä!
Kotiin viemisinä meillä oli HK:n Lihakirja, Iloleipurin leivontatarvikkeita, Meiran kahvia, mausteita ja leivontatuotteita, Mykoran sieniä,  Eskimo Finlandin keittiö- ja leivontatarvikkeita sekä Kurkkumestareiden tuotteita. Mitä nöyrimmät kiitokset kaikille osallistuneille firmoille. Näistä tuotteista kuulemme varmasti myöhemmin lisää, kunhan ehditään tutustua niihin! Lopuksi täytyy sanoa, että tuntui hienolta kun samanhenkiset ihmiset puuhailivat kamerat kädessään, eikä kukaan huudellut, että tule nyt jo sieltä tai että saisko jo ruokaa. Kaikki saivat kuvansa ja hauskaa oli. Oli muutenkin mukava jutella näistä blogiasioista ja kaikesta muusta maan ja taivaan välillä. Nyt muistellaan hymyssä suin tätä tapaamista ja odotellaan seuraavaa. Päätän raporttini täältä Eurasta allaoleviin kuviin ja tunnelmiin.


15 kommenttia:

 1. Tää oli niin upea tapaaminen, aika kului niin nopeesti! Ja se ruoka... miten sitä edes kuvailisi... niin hyvää, ettei sanotuksi saa!
  Ja WAU mitä kuvia... mä en kyllä kehtaa omiani julkaista. Mä lähden kamerakauppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä oli NIIN mukavaa, aika kului ihan siivillä ja niin kuin sanoit, se ruoka, se ruoka. Nyt vaan odotellaan tuleeko niitä reseptejä blogeihin. Jos ei tuu, pyydetään niitä privaatisti! Kirsi, noi sun ekat julkaisemat kuvat on tosi nättejä, joten kyllä se sun "tasku"mallisi hyviä kuvia ottaa!

   Poista
 2. Ihania kuvia ja ihania herkkuja!!! Uskon että teillä on ollut mukavaa!!
  Ei voi muuta kuin lainata laulun sanoja "Oi jospa oisin saanut olla mukana"! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ennustan, että olet seuraavassa tapaamisessa mukana. Näin näyn, että ensi vuoden vaihteessa Somero liittyy Satakuntaan...

   Poista
 3. Oli ihan huipputapaaminen, olen aina ihan innoissani kun saan tutustua kivoihin uusiin ihmisiin, niitä ei ole lainkaan liikaa :). Ensi kesänä pitää viimeistään uusia Räpsöökeikka ja jotain muutakin siinä välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä siinä välissä ja tulen oikein mielelläni uudelleen sinne meren äärelle, teillä on niin kaunista siellä. Oikeessa olet, on tosi mukava tutustua uusiin mukaviin ihmisiin!

   Poista
 4. Voi miten kauniita kuvia!! Tuo ensimmäinen kuva on satumaisen kaunis, sitä vois katsella vaikka kuinka kauan. Ja siinä pöydän ääressä vois istua vaikka koko päivän ja katsella ulos ikkunasta kaunista merimaisemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä maakrapu ihastuin kyllä ikihyviksi niihin ihaniin merimaisemiin, kyllä Sarpun kelpaa siellä asustaa!

   Poista
 5. Olipa mukava tavata ja porekylpy tarjoilijalla kuullostaa huipulta :) Reposaaren maisemat ovat upeat, meri sykähdyttää aina. Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukavaa, kun heti tultiin hyvin juttuun, on toi ruokabloggaus kyllä ihan best juttu. Porekylpy on ilman tarjoilijaakin ihan ykkösjuttu, se"tarjoilija" on näet päivittäin "poreillut" mun kanssa! Meri oli maakravulle sykähdyttävä kokemus.

   Poista
 6. Voi kiitos tästä postauksesta! Olipa ihanaa lukea tapaamisestanne, hienoja kuvia ja varmasti upea päivä teillä onnekkailla noissa kauniissa maisemissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä oikein pysty sanoin kuvaamaan, kuinka sykähdyttävä se oli, ne ihanat uudet tuttavat, mielettömät maisemat ja tietty se hyvä ruoka!

   Poista
 7. Aivan upeita kuvia Eija jälleen! Kaikesta näkee, että saat valtavasti, kun yhdistät valokuvausta ja kokkausta ja esilleasettelua. Pystyn tuntemaan sitä samaa riemua katsellessani blogiasi. Uskon, että tulet löytämään uusia juttuja ja tapoja tehdä asioita ja saat kaikesta uutta virtaa muuhunkin elämääsi. Tulet Eija korjaamaan satoa vielä runsaasti tästä kaikesta:)
  Kaitsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaitsu positiivisesta palautteesta, se kannustaa jatkamaan bloggaamista. Olen tainnut löytää itselleni sopivan harrastuksen. Tuo valokuvaus on alkanut siinä määrin kiinnostaa, että olen juuri tänään pyytänyt yhdeltä tutulta valokuvaajalta yksityisopetusta, olen kuvaamisessa vielä ihan raakile!

   Poista