keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Mansikka-mascarponejälkiruoka

Isäntä nosti jääkaapista vajaan rasiallisen mansikoita ja sanoi, että haluis näistä jotain herkkua heti. No saamansa piti, minäkin nimittäin kurkkasin samaiseen jääkaappiin ja löysin sieltä purkin mascarponea ja kuohukermaa. Wihelmiinojakin näytti kaapissa olevan. Noistahan saisi jo melkoisen pläjäyksen kahteen pekkaan, huh, huh! Mutta saahan sitä joskus herkutella, meillä on nimittäin tosi harvoin jälkiruokaosaston herkkuja tarjolla. Kyllä tosta määrästä neljälle jälkkärin tekee, kun ei käytä niitä suurimpia jälkiruokamaljojaan, niin kuin minä tein. Sanoisin, että oli melkoisen herkullinen myöhäisillan makea iltapala!






2 - 4:lle
1 prk mascarponejuustoa
1 prk kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 1/2 l mansikoita
1 -2 Wilhelmiina-keksiä

Perkaa ensin mansikat ja paloittele ne neljään osaan. Notkista sitten mascarponejuustoa vatkaimella vähän ja vatkaa sen jälkeen kerma, johon on lisätty sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja kermavaahto keskenään. Laita ensin jälkiruokamaljojen pohjalle mascarpone-kermavaahtoa, sitten paloiteltuja mansikoita ja murusteltua keksiä. Sitten toinen kerros samoja aineksia päälle. Nauti heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti