torstai 31. heinäkuuta 2014

Viinirypälejugurttikeitto

Näinä helteisinä päivinä ei kovin raskas ruoka ole maittanut ainakaan päivällä. Me ollaan syöty lounaaksi lähinnä kylmiä kasviskeittoja tai salaatteja jonkun grillatun lihan kera ja sitten illalla vähän tuhdimmin, iltapala on siis jäänyt kokonaan pois. Muistin, että mulla on joku viinirypäleistä tehdyn kylmän keiton ohje. Reseptiarkistoani tutkittuani se löytyi, näytti olevan kreikkalaistyylinen, Tomi Björckin käsialaa ja Ilta Sanomista repäisty. Se näytti ihan hemmetin herkulliselta, vähän muutin ainesosien määriä ja oliiviöljyä lisäsin jo itse keittoonkin, en pelkästään päälle koristeeksi. Täydellistä hellepäivän sapuskaa; yksinkertaiset, herkulliset ainekset ja supernopea tehdä. Isäntä antoi keitolle arvosanaksi täyden kympin, se kertookin siitä jo kaiken! Sitä paitsi se alkoi selittää jotain, että tätä keittoa vois tarjota vaikka joskus vieraille alkupalaksi. En puhunut mitään, ajattelin vaan mielessäni, että c'moon, tää on mun tonttia, hoida sä vaan noi autotallihommat, mä tahdon ITTE hoitaa alkupalani!♥♥♥










4 -6 hengelle:
5 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
3 dl viinirypäleitä
1 tuore kurkku
2 - 3 valkosipulin kynttä
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Koristeluun:
viinirypäleitä
persiljaa
oliiviöljyä

Laita viinirypäleistä 2 dl tehosekoittimeen ja lisää loput ainekset sinne. Aja keitto tasaiseksi ja kaada lautasille. Leikkaa 1 dl viinirypäleitä neljään osaan ja lisää lautasille. Koristele keittolautaset persiljalla, kokonaisilla viinirypäleillä ja ohuena nauhana valutetulla oliiviöljyllä. Nauti heti patongin kanssa.






4 kommenttia:

  1. Kyllä maistuisi meillekin! Kivat raaka-aineet ja näihin, vielä tuleviinkin, helteisiin sopivaa kylmää keittoa. Kokeilen! Meilläkin on helteiden aikana jäänyt päiväruokailut kokonaan väliin - aamuisin vähän runsaampi aamupala, sitten illalla pari salaattia ja grilliin jotain lihaa. Hyvin jaksaa :)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä superhyvää, maku oikein yllätti! Se on bloggarilla aina vähän jännää, kun on kantanut ruoan pöytään, ei sitä aina tietä miltä ne keitokset maistuvat...

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta! Pakko tunnustaa, hieman nolona, etten oo koskaan tehnyt mitään kylmää keittoa. Jotenkin ajatus on aina tuntunut hassulta, mutta toisaalta näillä keleillä voisi oikeasti olla mukavaa syötävää. Mä oon lähinnä elänyt jogurtilla nämä kuumat päivät, sillä kaikki muu tökkii ja pahasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu, eipä tämä paljoa eroa siitä sun jugurtista, kannattaa kokeilla, tosi hyvänmakuista! Kylmä keitto on kyllä hyvää helteellä, niitä voi tehdä vaikka mistä aineksista, tämä on mun tekemistä ollut parasta.

      Poista