tiistai 30. heinäkuuta 2013

Liekkipiiras-flammkuchen-elsassilainen pizza-tarte flambée

Tässä teille kokeilemisen arvoinen pizza, mielettömän hyvää! Tämä on kotoisin Ranskan hallinnoimalta Elsassin alueelta Saksan ja Sveitsin rajalta. Paikallistaminen helpottuu, kun kertoo pääkaupungin, se on nimittäin Strasbourg. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja siellä se tehdään aina kiviarinauunissa. Päällä ei ole tomaattikastiketta, vaan sen korvaa creme fraiche. Täytteessä on lisäksi pekonia ja sipulia, suolaa, mustapippuria ja jotain yrttiä. Voilá, tässä teille elsassilainen pizza!






Taikina, 2 -3 pizzaa:
1/3 pala tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl sokeria
vajaa 1 tl merisuolaa myllystä
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 dl durumvehnäjauhoja
4 dl erikoisvehnäjauhoja
Yhden pizzan päälle:
1 prk creme fraichea
1 iso punasipuli
loraus valkoista balsamicoa
1 pkt (120 g)  HK Filee pekonia
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
timjamia (persiljaa, tai rosmariinia)

Pohjan teko-ohjeen näet täältä. Sivele päälle ensin creme fraiche lastalla reunoille asti. Sitten silputtu, pannulla rapeuttettu pekoni (valuta ensin rasvat pois talouspaperin päällä).  Pannua ei tarvitse pestä (lisää vain tarvittaessa tilkka öljyä), seuraavaksi sinne lisätään ohuiksi renkaiksi leikattu punasipuli. Lorauta pannulle hieman balsamicoa, antaa sipulille ihanan maun. Anna sipulin pehmitä hetki. Sipuli seuraavaksi pizzapohjan päälle. Maustetaan suolalla, ja reilulla määrällä pippuria. Viimeistellään silputulla timjamilla. Paistetaan 260 asteessa esilämmitetyllä pizzakivellä tai leivinpaperin päällä uunipellillä (sekin siis esilämmitettynä) 5 -10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti