tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kana-pekoni-riisisalaatti

Tätä salaattia tarjosin iltapalaksi vanhemmalle pojallemme ja hänen tyttöystävälleen, kun he olivat yökylässä kotona. Äiti yritti taas laittaa parastaan, että jälkikasvulle maistuisi. Ja maistuihan se. Salaatista ei ole muuta sanottavaa, kun se että tämän voi mainiosti tehdä tähderiisistä, jos sellaista on aterialta jäänyt. Ihanan makuista, kokeilkaa itse! Siinähän on aina ennen syömistä ne pakolliset kuvaussessiot. Tällä kertaa ripustin Facebookin kotoiluryhmästä ostamani verhon taustalle. Poikani tuumasi vaan, että salaatista otetaan ennen syömistä rippikuva, kun katseli touhujani (toimintani oli hyvin kaukana ammattimaisesta kuvaamisesta, verhokin oli kiinnitetty keittiön kelloon maalarinteipillä ja kello otti niin paljon nokkiinsa ettei käy vieläkään! Liitän vielä alle muutaman kuvan maailman suloisimmasta Sulosta. Mun työkaverini on hankkinut tämän Sulo-hauvelin itselleen ja tuli lomalaisena häntä meille esittelemään. Me oltiin kaikki ihan myytyjä. Sulo on 10-viikkoinen tiibetin spanieli, joka matkusti täysperävaunurekalla tänne Länsirannikolle. Sulo viihtyy auton kyydissä erittäin hyvin ja hänestä on tulossa ihan täysiverinen rekkakoira!










 1 rs (300 g) broilerin hunaja-chilifileesuikaleita
1 kpl (120 g) Amerikan pekonifileetä
6 dl kypsää pitkäjyväistä riisiä
2 (valkosipuli)maustekurkkua
1/2 rs kirsikkatomaatteja
Kastike:
1 prk kermaviiliä
0,75 dl Hellmann´s majoneesia
1 tl sweetchilikastiketta
suolaa, valkopippuria ja currya maun mukaan

Paista broilerin suikaleet ja silputtu fileepekoni yhdessä pannulla ja jäähdytä ne. Kuutioi kurkku ja puolita tomaatit. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Tee kastike ja sekoita se salaatin joukkoon. Anna salaatin tekeytyä kylmässä ainakin tunnin verran, voi olla seuraavaankin päivään. Koristele halutessasi esim. kananmunalohkoilla ja ruohosipulilla.








9 kommenttia:

  1. Kaikkia aineksia tähän salaattiin löytyisi kaapista, taidankin ryhtyä tuumasta toimeen! :)
    P.S. Suloinen koiravauva! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ja helppo salaatti! Sulo on todellakin nimensä näköinen...toivottavasti hän käy toistekin meitä ilahduttamassa.

      Poista
    2. Viimeinkin sain testattua tätä salaattia ja tää oli kyllä ihan huippuhyvää!! ☺ Isäntä ei oo mikään riisin ystävä ja vähän pelkäsin sen reaktiota, mutta ihan turhaan - tää oli senkin mielestä ihan älyttömän hyvää!!! ♥

      Poista
    3. Tarttis taas ittekin pitkästä aikaa tehdä tätä salaattia, hyvä kun muistutit!♥

      Poista
  2. Onpa hyvännäköistä salaattia, mukavan ruokaisaa! Eikun kauppalappuun ainekset muistiin!
    Heh.. hauska rippikuva-kommentti... meilläkin pojat jo niin tottuneet valokuvaamiseen, aluksi siinä olikin ihmettemisen aihetta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen opetellut supernopeaksi kuvaajaksi, varsinkin jos pojat on kotona, mutta joskus sitä innostuu tekemään kaiken maailman asetelmia!

      Poista
  3. Sinulla on aivan ihania ja monenlaisia salaatteja täällä blogissasi, selailin oikein eilen ajan kanssa täällä läpi kaikkea kivaa. Ja paljon muitakin herkkuja! Saanko linkittää sinut blogiini?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai saat, mäkin linkitän sinut, sullakin on mielenkiintoisia reseptejä. Ja oikein hyvää pääsiäistä sinulle Anne!

      Poista
    2. Oikein hyvää pääsiäistä myös sinulle ja perheellesi täältä Pohjanmaalta <3

      Poista