Tein edellispäiväiseen kahvihetkeen tämän persikkaisen juustokakun. Keltainen persikka sopii hyvin pääsiäiseen, mutten halunnut niitä persikoita kakun päälle, pelkästään juustomassaan vaan. En tykännyt tehdä kiillettäkään, mutta halusin kakusta kauniin keltaisen, joten uskaltaudun laittamaan keltaista elintarvikeväriä juustomassan joukkoon. Väristä tuli mielestäni oikein kaunis. Sitä väriä kannattaa lisätä pikkuhiljaa, kyllä sen sitten näkee, kun väri on hyvä! Maku oli hyvä ja rakenne samettinen, inkivääriä ei mielestäni kannata laittaa enempää kuin tuo 1/2 tl, se pieni aavistus sopii sinne, muttei peitä muita makuja. Liivatteet kannattaa ehdottomasti liottaa sitruunamehuun, sitruuna raikastaa kakun maun! Laitoin päälle noita irtokarkkihyllyssä myytäviä pääsiäismunia. Ne ovat tosi kauniin näköisiä, mutta heti kun niiden pinta kostuu, ne värjäävät alustansa. Onneksi ehdin juuri ja juuri kuvat ottaa. Kakun kanssa elettiin muutenkin jänniä hetkiä, tein sen samana päivänä, kun tarjosinkin ja se ehti hyytyä vain 3,5 tuntia. Se oli kyllä liian vähän, tuplatunnit tai oikein mieluusti seuraavaan päivään, sitten on ainakin hyytynyt kunnolla. Vuoka voisi olla 22 -24 cm halkaisijaltaan, itse käytin 22 senttistä irtopohjavuokaa. Resepti, josta lähdin liikkeelle on jostain vanhasta Avotakasta, tein siihen kyllä aika paljon muutoksia. Laitan oheen vielä pääsiäsen tarjontaa Kukkasiskoilta.
Pohja:
1/2 pkt Diggestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
2 dl säilykepersikkaa
4 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
400 g (2 ras) Philadelphia-tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl jauhettua inkivääriä
Dr Oetkerin keltaista elintarvikeväriä
1/2 sitruunan mehu
Hienonna pohjan keksit, sulata rasva ja sekoita ne hyvin. Laita leivinpaperista leikattu kiekko irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksi-rasvaseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen. Valuta persikat ja soseuta ne. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi kovaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää tuorejuuston joukkoon soseutettu persikka, sokeri, vaniljasokeri ja inkivääri. Kaadan Flora Vispi-vaahto tuorejuustoseoksen joukkoon. Ala nyt lisätä keltaista väriainetta koko ajan sekoitellen. Kun väri on hyvä, purista vesi pois liivatteista ja sulata ne kiehautettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoitellen. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
Pohja:
1/2 pkt Diggestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
2 dl säilykepersikkaa
4 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
400 g (2 ras) Philadelphia-tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl jauhettua inkivääriä
Dr Oetkerin keltaista elintarvikeväriä
1/2 sitruunan mehu
Hienonna pohjan keksit, sulata rasva ja sekoita ne hyvin. Laita leivinpaperista leikattu kiekko irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksi-rasvaseos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen. Valuta persikat ja soseuta ne. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi kovaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää tuorejuuston joukkoon soseutettu persikka, sokeri, vaniljasokeri ja inkivääri. Kaadan Flora Vispi-vaahto tuorejuustoseoksen joukkoon. Ala nyt lisätä keltaista väriainetta koko ajan sekoitellen. Kun väri on hyvä, purista vesi pois liivatteista ja sulata ne kiehautettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoitellen. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti