perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kolmen suklaan moussekakku

Tämän kakun tein työkaverini pojan synttäreille. Koska kaveri täyttää 13 vuotta ja vieraita on kuitenkin parisen kymmentä, päätin ottaa tämän aika varmalta pohjalta, eli kakku joka olisi suurimman osan makuun. Marjat unohdin heti ja pohdinnan jälkeen päädyin suklaaseen. Tummaa, maitosuklaata vai vaaleaa suklaata? Tuli mieleeni tehdä näistä cocktail. Sen verran maistoin juustomassaa, että se oli jumalattoman hyvän makuista, mielestäni ei liian makeaa eikä liian voimakasta, vaan ihanan pehmeän suklaan makuista. Koska kakun piti riittää parillekymmenelle hengelle, siitä piti tehdä aika iso. Tein sen 28 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, mutta laitan tuon reseptin viereen sulkuihin ainesten määrät 24 cm halkaisijaltaan olevalle irtopohjavuoalle myös.












Pohja halkaisiljaltaan 28 cm irtopohjavuokaan (24 cm):
14 kpl Diggestive-keksejä (12 kpl)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (1,5 rkl)
75 g voita sulatettuna (70 g)
Täyte:
3 valkuaista (2)
2 prk Flora Vispiä (1,5 prk tai 2 prk vispikermaa)
10 liivatelehteä (8)
100 g tummaa suklaata (80 g)
100 g maitosuklaata (80 g)
100 g vaaleaa suklaata (80 g)
3 prk (à 200 g) Philadelphia-tuorejuustoa (2)
3 keltuaista (2)
0,75 dl sokeria (0,5)
1 sitruunan mehu (1/2)

Murskaa keksit ja lisää kaakaojauhe joukkoon, sitten voisula. Leikkaa leivinpaperista pyörylä vuoan sisälle ja taputtele keksipohja vuokaan. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten Flora Vispi kovaksi vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaat kaikki yhdessä, saavat sekoittua. Vatkaa suuressa kulhossa tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri notkeaksi. Saa vatkata jonkin aikaa, ettei tuorejuustoon jää paakkuja. Kääntele valkuaisvaahtoa ja Flora Vispi-vaahtoa vuorotellen tuorejuustoseokseen. Kiehauta sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan käännellen moussen joukkoon. Sipaise talouspaperilla vähän neutraalia ruokaöljyä vuoan reunoihin ja kaada mousse vuokaan. Auta lastalla reunoille asti, että asettuu tasaisesti. Tasoita pinta. Laita kylmään ainakin neljäksi tunniksi, mieluummin seuraavaan päivään asti. Koristele haluamallasi tavalla. 


4 kommenttia:

  1. Kaunis! Ja ohje kuulostaa taas herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kakkua muuten maistanut, kuin sitä moussea vähän, se oli kyllä herkullista. Ylihuomenna kuulen sitten onko se maistunut synttärivieraille!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos positiivisesta palautteesta! Se koristelutilanne oli aika kaoottinen aamulla ennen töihin lähtöä, kakku lähti nimittäin mukaani. Kyllä sitä näköjään joskus saa kiireessäkin ihan kelvollista jälkeä aikaan.

      Poista