Meidän Madeiran reissun ensimmäinen päivän pysähdys oli Lissabonissa. Oltiin perillä aamulla ennen yhdeksää ja matka jatkui vasta seuraavana päivänä, päivä aikaa tutustua Portugalin aurinkoiseen pääkaupunkiin. Ensi vaikutelma taksissa matkalla lentokentältä hotellille ihan yhdinkeskustaan oli, että kaupunki on täynnä kauniita vanhoja korkeita rakennuksia ja kapeita mäkisiä katuja. Hyvältä näytti!
|
Ökysti sisustettu putiikki |
|
Ja tässä tyypillistä perinteistä portugalilaista käsinmaalattua keramiikkaa |
|
Katusoittajia kuuntelemassa |
Ei meillä ollut tarkoitus uuvuttaa itseämme juoksemalla jokaista nähtävyyttä läpi, vaan haistella kiireettömästi kaupungin ilmapiiriä. Tavarat vietiin hotellille säilytykseen, vaihdettiin kevyemmät kuteet niskaan ja lähdettiin samoilemaan. Siellä oli paljon kaikenlaisia herkkuputiikkeja, mä tietysti tiirailin niiden ikkunoita ja otin kuvia. Mun mielestä portugalilainen ruokakulttuuri on parasta juuri leivonnaisissa. Pastei de nata, Portugalin kansallisherkku upposi kyllä minuun, mutta kyllä se leivonnaisten tarjonta näytti muutenkin mielenkiintoiselta.
|
Pastei de nata |
|
Mielenkiintoista, näyttäis olevan munankuoretkin piiraan sisällä! |
|
Taidokkaasti koristeltu täytekakku |
|
Näyttäis olevan pullaa kummatkin |
|
Nonniin ja ihan kun olis taas munankuorta keskellä |
|
Pasteijoita |
|
Herkullisen näköisiä pikkuleipiä |
|
Pienen pieniä kookosleivoksia |
|
Lisää pasteijoita |
|
Lissabonistakin löytyy ihania italialaisia Amorinon jäätelöitä |
|
Suklaata ja vaniljaa, nam! |
Kiitos näistä makupaloista reissultanne! Olipa mielenkiintoisia ja kivoja kuvia :)
VastaaPoistaHieno kaupunki se Lissabon oli, meidän trippimme oli vain pintaraapaisu, sinne pitäisi joskus mennä pitkäksi viikonlopuksi, ehtis näkemään vähän enemmän!
PoistaKivalta ja herkulliseltakin näyttää!
VastaaPoistaKaupungin ilmapiiri oli tosi rento ja herkkuja oli tarjolla jos jonkin moisia!
PoistaWAU mitä kuvia!!! Ihana reissu teillä ollut!
VastaaPoistaJa aikamoisia herkkuja siellä, tuliko kaikkea maistettua...? ;)
Olihan se todella erilaista kuin täällä päin, herkuista tuli maistettua sitä pastei de nataa, johon kyllä ihastuin, pitäis varmaan kokeilla tehdä itse niitä,tutkin jo vähän reseptejäkin, ei näyttänyt vaikealta!
Poista