keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Porkkana-kikhernepihvit

Näiden pihvien tekemisestä on jo vähän aikaa, rästiin jäänyt postaus siis kysymyksessä. Meillä syötiin näitä iltapalaksi salaatin ja dipin kanssa. Se dippi ei ollut mitenkään erikoista, en ottanut kuvaakaan, joten menköön unholaan. Seuraavaksi teen dipiksi jotain raitatyyppistä kastiketta, koska mun mielestä nämä pihvit ovat intialaisen oloisia. Taikinamassa on sen verran pehmeää, että pihveistä kannattaa tehdä aika pieniä, etteivät hajoa kääntäessä pannulla. Pihvien maku on tosi hyvä, tulisuutta pystyy säätelemään curryn määrällä ja pähkinöistä tulee mukavasti purutuntumaa. Joskus on kiva syödä jotain vähän eksoottisempaa, normaalisti meillä mennään aika tavislinjalla. Porkkana kiehtoo mua raaka-aineena; sitä on meillä täällä ympäri vuoden kaikkien saatavilla ja hintakaan ei päätä huimaa. Ihan parasta olisi tietysti, jos ne kasvattaisi itse.






400 g porkkanoita
400 g f(1 prk) kikherneitä
5 rkl pähkinöitä pieneksi hakattuna (esim. saksanpähkinää)
reilu 10 cm pätkä purjoa
1 -2 rkl currya
mustapippuria myllystä maun mukaan
hiven suolaa

Höyrytä tai keitä porkkanat pehmeiksi. Anna niiden jäähtyä ja kuori ne. Raasta porkkanat sitten karkeaksi raasteeksi. Valuta kikherneet ja soseuta ne sauvasekoittimella. Pienennä pähkinät veitsellä. Huuhtele ja kuivaa purjo. Leikkaa se terävällä veitsellä pieneksi silpuksi. Yhdistä ainekset kulhossa massaksi ja mausta se currylla, mustapippurilla ja suolalla. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla öljyssä molemmin puolin.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti