sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vesimelonigazpacho

Kylmä keitto on mukavaa syötävää kuumana kesäpäivänä. Meillä syötiin tänään lounaaksi tätä vesimelonista tekemääni gazpachoa. Täytyy sanoa, että parasta gazpachoa, jota olen ikinä syönyt. En laittanut keittoon ollenkaan vaaleata leipää, jota gazpaco yleensä sisältää. Keitto oli maukas yhdistelmä suolaista ja makeaa, tulista ja lempeää. Rakenteeltaan se oli mukavan juokseva, helppo juoda suoraan lasista, lusikat kannattaa laittaa fetapalojen poimimista varten. Idean tähän keittoon poimin vanhasta Kotilääkäri-lehdestä. Ei kannata pelästyä, tehosekoitin tulee tästä reseptistä ihan täyteen, niin että kannen saa oikein tunkea päälle, mutta lopputuloksena on täysi kannullinen ihanaa keittoa. Mä laitoin keittoon yrtiksi persiljaa ja basilikaa, minttuakin siihen voisi kokeilla. Mulla oli keiton kanssa tarjolla patonkia ja fetapaloja, mutta minimozzarellapallojakin voisi laittaa tarjolle. Ne ovat sen verran miedon makuisia, että suosittelisin pyörittelemään ne yrttisilpussa ennen tarjoamista. Aion muuten juoda huomenna aamupalaksi tähteeksi jääneen keiton, mun mielestä siitä saa ruisleipäpalan kanssa oikein mainion, terveellisen aamupalan!










4:lle
1/4 vesimeloni
3 kypsää tomaattia
1 tuore kurkku
1 punasipuli
1 limen mehu
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilika, persilja, minttu)
2 rkl oliiviöljyä
5 -6 tippaa tabascoa (taisi mennä tuplat!)
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
fetaa kuutioina tai minimozzarellapalloja
(loraus oliiviöljyä päälle)

Kuori ja paloittele vesimeloni. Leikkaa tomaattien päälle ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit, poista kannat ja paloittele ne. Paloittele myös kurkku (kuorineen). Kuori ja paloittele punasipuli. Laita ainekset tehosekoittimeen ja aja keitto tasaiseksi. Mausta keitto limen mehulla, yrteillä, oliiviöljyllä, tabascolla, suolalla ja mustapippurilla. Aja vielä maut tasaiseksi. Anna juoksevan keiton maustua kylmässä tarjoiluhetkeen asti. Annostele keitto laseihin ja tarjoa fetakuutioiden ja patongin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti