maanantai 29. syyskuuta 2014

Kismetkakku - ystäville, rakkaudella ♥

Sain ilon ja kunnian emännöidä lauantaina legendaarista naisten iltaa. Meitä on kuuden hengen ryhmä ystävyksiä, jotka kokoonnumme toistemme koteihin iltaa viettämään ja maailmaa parantamaan säännöllisen epäsäännöllisin väliajoin. Mietimme, että milloin mahtoi olla eka kokoontuminen, kenen idea se oli ja kenen luona oltiin? Kukaan ei muistanut, ollaan siis aika vanhuksia jo. Muisteltiin, että kaikenlaista hauskaa on vuosien varrelle mahtunut, Lordin euroviisuvoittoakin juhlistettiin yhdessä ja kerran käväistiin Nakkilassa tosi ihme baarissa, se oli lehdissäkin esitelty Maailmanloppu (melkoinen kokemus). Toiveena oli, että näitä iltoja jatketaan vielä silloinkin, kun bileet pidetään palvelutalossa ja vieraat köpöttelevät paikalle rollaattoreineen! Halusin tehdä "tytöille" jotain tosi hyvää kahvipöytään, mieleeni juolahti juustokakku, jossa olisi joukossa Kismet-suklaata. Sitä on tehty muutamassa blogissa, en mennyt niiden reseptien mukaan, vaan halusin tehdä ihan omanlaisen kakun. Kirjasin aineet ylös, mietin määrät ja pohjaan laitoin joukkoon Kismetiä, samoin kuin niissä olemassa olevissakin resepteissä. Kakusta tuli kyllä todella hyvän makuinen. Tein sen 20-senttiseen irtopohjavuokaan. Vuoka tuli niin  täyteen, että pintaa piti vähän tasoitella, kun kakun päällä ollut suoja oli ottanut siihen kiinni. Se takoittaa sitä, että mä laitan tohon reseptiin 22 cm halkaisijaltaan olevan vuoan suositukseksi. Vinkkinä (jos ei omista monitoimikonetta), että laitoin pohjan keksiainekset pakastepussiin ja murskasin ne puisella perunanuijalla hakaten, samoin täytteen Kismetin erikseen, hyvää jälkeä tuli. Käytin tohon koristeluun melkein 2 prk Caprice Classic kierrevohveleita, elävän ruusun ja satiininauhaa, johon tein elämäni rumimman rusetin. Ei se liukas nauha meinannut siinä kiireessä mennä ollenkaan rusetille. Seuraavaksi käytän jotain sellaista koristenauhaa, jossa on metallilankaa reunoilla tukena, sen saa varmasti hyvin rusettiin. Ruusun saa varmasti kukkakaupasta sopuhintaan, kun kyselee valmiiksi auennutta, niitä ei yleensä enää mene myyntiin.






22-senttiä halkaisiljaltaan oleva irtopohjavuoka:
Pohja:
1 pötkö Domino-keksejä
1 (55 g)Kismet-keksisuklaavohveli 
75 g voita
Täyte:
2 prk Suklaakermaa
1 rasia (200 g) Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa (ei pehmeää)
100 g maitosuklaata
1 (55 g)Kismet-keksisuklaavohveli
1 dl sokeria
4 liivatetta
1/2 dl maitoa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit ja suklaavohveli sekä sulata rasva. Sekoita pohja ja taputtele se vuoan pohjalle. Ei liian tiiviisti, ettei pohjasta tule kova. Laita pohja kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen. Vatkaa suklaakerma kovaksi vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Laita isoon kulhoon tuorejuusto, rahka, sulatettu suklaa, murskattu Kismet ja sokeri. Sekoita vatkaimella (pienimmällä teholla) ainekset huolellisesti sekaisin. Lisää suklaakermavaahto käännellen seoksen joukkoon. Sekoita kaakaojauhe maitoon ja kiehauta se. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kaakaomaitoon. Valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan täytettä sekoittaen. Kaada täyte pohja päälle ja laita kakku kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.




12 kommenttia:

  1. Todella ihanan näköisen kakun olet tehnyt! Tätä täytyy kyllä kokeilla - Kismettiä en olekaan vielä koskaan leipomuksissa testannut. Ja sitäkään ei voi tietää, että löytyykö täältä noita kierrevohveleita :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä kokeilla, se Kismet sopii hyvin juustokakkuun ja oman säväyksensä se antaa myös siellä pohjassa, se on paras juustokakun pohja johon olen törmännyt. Mä luulen, että nuo kierrevohvelit on markettien vakiokamaa, joten epäilen, että löytyy teiltäkin päin. ☺

    VastaaPoista
  3. Wau mikä kakku! Ja jos kakussa on Kismettiä, niin se ei voi olla huonoa....
    Tiedätkö just eilen päätin minkä kakun teen isännälle synttäreiks, mutta nyt meni mietintä TAAS uusiks, kiitos sun kakkuohjeen! :) Ehkä mun pitää vaan suosiolla tehdä kaks kakkua....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ihan törkeen hyvän makuinen, jotenkin kaikki kohdallaan!♥

      Poista
  4. Hyvä idea laittaa Kismetiä pohjaan, menee heti seuraavaan juustokakkuun kokeiltavaksi! Kuulostaa kyllä tuo täytekin tosi hyvältä...nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se pohja oli kyllä hyvää ja hirmuisen hyvin se sopi siihen täytteeseenkin. Rahkaa siihen kannattaa laittaa, ettei tule liian makeaa, eikä sokerinkaan määrää kannata lisätä. Kaakaojauheen laitoin sinne maidon joukkoon tummentamaan sen kakun väriä ja syventämään suklaan makua!☺

      Poista
  5. Voi mikä kaunotar! :D Ihana kakku ja aivan varmasti herkullista! Mä olen joskus (ennen blogia) laittanut sacher-kakun reunoille noita keksejä, ne on hienon näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru, kyllä tämän kakun maku ylitti odotukseni. Meidän Isännän suusta kuuluu heti totuus, hän sai maistiaisia seuraavana päivänä ja totesi kakun olevan herkullista! ☺

      Poista
  6. Oi onpas kyllä varsin ihastuttava kakku, niin sievä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on tehty mun hyville naisystäville, ulkonäkö on sen mukainen!☺

      Poista
  7. Voi miten ihanan näköinen kakku ja ainekset kohdallaan :). Ei tuollaista millään malttais syödäkään. Onneksi on kuvia :D. Mukavaa viikon jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu, se kannustaa jatkamaan, kun näistä tekeleistä välillä tulee ihan kelvollisia! ☺

      Poista