lauantai 20. syyskuuta 2014

Pesto-anjovislohi

Mulle tuli hirvee halu kokeilla anjovista lohen kanssa, kun muistin, että olin muutaman sellaisen reseptin poiminut jostain talteen. Kun sain reseptit tutkittua ja muutaman ulkomaisenkin surffailtua, tulin siihen tulokseen, että ihan ekaksi meillä syödään ihan simppeliä lohta, jossa olisi vain punaista pestoa, anjovista ja parmessaanilastuja. Vähän epäilin sitä, kun reseptissä ei ollut yhtään suolaa, mutta se anjovis on niin suolaista, että se lohi kyllä saa suolansa siitä. Se anjovis oli niin vieras tuttavuus sen lohen kanssa, että en uskaltanut säveltää yhtään omiani siinä tekemisessä, vaan noudantin tarkasti Ruoka-lehden ohjetta. Nyt kun sitä on kerran valmistanut, uskallan ensi kerralla keksiä vaikka mitä sinne joukkoon! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti!








700 -900 g lohifileetä
1 rs anjoviksia
1/2 prk (80 -100 g) punaista pestoa
Päälle:
parmesaanilastuja

Nypi lohifileestä ruodot pois ja laita filee uuniastiaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa lohen pintaan viiltoja (ei ihan nahkaan asti) reilun sentin välein. Valuta anjovikset ja puolita ne pitkittäin. Upota anjovissuikaleet viiltoihin. Levitä punaista pestoa kalan päälle. Ripottele lopuksi parmesaanilastuja kalan pinnalle ja paista se uunissa keskitasolla puolisen tuntia 200 asteessa. Tarjoa lisänä jugurtti-kapriskastiketta.




2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Itse tykkään kovasti anjoviksen mausta, joten tätä kyllä kokeillaan seuraavaan lohiannokseen. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä oli todella maukasta ja mikä mukavaa, ei tarvinnut sen suolan kanssa pelata! ☺

      Poista