Tässä taannoin kun vietimme laatuaikaa terassin poreammeessa sisareni ja hänen siippansa kanssa syötävät olivat vain ja ainoastaaan sormisyötäviä ja vielä sellaiseksi mietittyjä, että ne pystyisi syömään niin, ettei niitä tarvinnut kaapia sieltä altaasta seuraavana päivänä. Olin päättänyt tehdä sekä makeita vadelmakrustadeja että suolaisia krustadeja. Kun makeissa oli moussetäyte, piti miettiä suolaisiin jotakin muuta, etteivät ne olisi liian samankaltaisia. Sitten ne krustadit piti vielä vuorata jollakin, etteivät kuoret kostuisi ihan äkkiä. Päädyin vuoraamaan krustadikuoret Ohuen ohuella Härän kylmäsavupaistilla ja tekemään täytteeksi ruohosipulilla ja kylmäsavupaistilla höystettyä munakokkelia. Täytyy sanoa, että kyllä se munakokkeli toimii mainiosti siellä krustadikuorissa!
1 pkt krustadikuoria
Ohuen ohutta Härän kylmäsavupaistia kuorien vuoraamiseen
Munakokkelitäyte:
4 munaa
1,5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
valkopippuria
vähän silputtua ruohosipulia
vähän silputtua Härän kylmäsavupaistia
Kypsentämiseen:
1 rkl voita tai margariinia
Ota sivuun yksi siivu kylmäsavupaistia kutakin krustadikuorta kohden. Taittele ne kuin tekisit paperisia lumitähtiä. Leikkaa siivut saksilla ulkoreunasta pienemmiksi. Laita siivut krustadikuoriin. Silppua ylijäämät pieneksi. Silppua myös ruohosipuli. Riko munat kulhoon, lisää maito, mausteet, silputtu kylmäsavupaisti ja ruohosipuli ja sekoita kevyesti munien rakenne rikki. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää munaseos kattilaan. Sekoittele lastalla hiljallee, varo ruskistamasta hyytyvää kokkelia. Munakokkeli on valmista, kun se on pehmeää ja vähän kosteaa. Ota kattila liedeltä ja kumoa kokkeli siivilään, että saat ylimääräisen nesteen pois. Jaa jäähtynyt munakokkeli pikkulusikalla krustadikuoriin. Tarjoa krustadit heti.
Ai, kun kuulostaa ja näyttää hyvältä :) Munakokkeli on kyllä todella hyvää ja niin helppotekoistakin.
VastaaPoistaMunakokkelia kyllä käytetään näissä täytteissä harvemmin, mutta hyvin se toimii täytteenäkin!☺
Poista