Yleensä kaapissa on vaan sitä tricolor-simpukkapastaa, mutta onneks mä olin ostanut jostkain tommosia suuria pastasimpukoita tietämättä mitä niistä valmistaisin. Kun mietin sitä kolmatta ja viimeistä tarjottavaa neljän hengen poreallaspippaloihin reseptieni joukosta pilkisti jostain sanomalehdestä repästy ruttuinen lappu, jossa juuri nuo kaapissani nököttävät suuret pastasimpukat oli täytetty savulohella höystetyllä katkaraputuorejuustolla. Näitä oli ihan pakko tehdä. Sen verran tuunasin reseptiä, että laitoin sen tuorejuuston täytteeksi ja kylmäsavulohen palan päälle. Mietin sitä, että olisko ne pastat ikävän tuntuisia sormin syötäväksi keittämisen jälkeen, tarttuisivat käsiin jne. Ratkaisin ongelman sillä, että kun olin keittänyt ja valuttanut pastan, levitin simpukat puhtaalle keittiöpyyhkeelle suuaukot alaspäin ja toisen pyyheliinan päälle. Näin sain pastasimpukoista kosteuden pois ennen täyttämistä. Nyt niitä oli hyvä sormin syödä. Meidän mielestä ne oli hauskan näköisia jumalaisen makuisia kahdella haukkauksella syötäviä suupaloja!
n. 40 kpl
reilu 40 kpl pastasimpukoita
Täyte:
200 g katkaraputuorejuustoa
4 rkl kermaviiliä
nippu tilliä (ota 40 hentoa oksan päätä koristeeksi)
puraus sitruunamehua
suolaa
sitruunapippuria
Päälle:
200 g kylmäsavulohta
Koristeeksi:
tilliä
Keitä pastat kypsiksi suolatussa vedessä, jätä ne kuitenkin napakoiksi, muuten ne hajoavat. Huuhtele kylmällä vedellä. Laita pastat kuivumaan puhtaan keittiöpyyhkeen päälle suuaukot alaspäin ja levitä päälle toinen keittiöpyyhe. Näin saat kosteuden pastasimpukoista pois. Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto kermaviilillä. Mausta seos. Jaa täyte pastasimpukoiden koloihin ja aseta ne tarjoilualustalle. Leikkaa kylmäsavulohisiivut suikaleiksi ja laita jokaisen pastasimpukan päälle lohisuikale. Koristele tuoreella tillillä.
Hei meilläkin syödään aina sitä samaista tricolori-pastaa. Se on isännän lempparia ja mä sit kilttinä vaimona aina ostan sitä! Nyt pitää ens kerralla tarttuakin isompiin simpukoihin, löytyykö näitä ihan normaali ruokakaupoista...? Nämä korvaisivat hyvin ainaisen pastasalaatin, vaikka hyviä nekin, mutta uusia ideoita kaivataan! ☺
VastaaPoistaMä ostin nämä muistaakseni Lidlistä, oliskohan ollu jotkut Italia-teemaviikot siellä. Katsoin täällä K-Marketin pastahyllyyn, sieltä ei ainakaan löytynyt.☺
Poistaonpas hauska idea :-)
VastaaPoistaVälillä on vaikea keksiä uusia ideoita pienten herkkupalojen tarjoiluun, mutta nämä tutusta ja turvallisesta pastasta tehdyt suupalat sopivat hyvin tämän tyylisten reseptien joukkoon!☺
PoistaVarsin hauskan näköisiä herkkupaloja! :D Ihana tuo viimeinen kuva! Siellä joku onnellinen lilluu ja herkuttelee ;D
VastaaPoistaMe nähdään aika harvoin siskon kanssa ja nämä oli meidän ensimmäiset yhteiset allaspippalot, muttei varmasti viimeiset, oli meillä niin mukavaa!☺
PoistaSinä olet kyllä varsinainen ideanikkari! Todella kivannäköisiä ja varmasti maistuvia!
VastaaPoistaOn kiva, kun kaikkien rakastamaa pastaa saa kaupasta näinkin hauskassa muodossa ja kun sinne simpukan koloon jotain hyvää laittaa, kyllähän ne maistuvat!☺
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOnpa kivoja! Poreallasbileet kuulostaa hauskalta.. :)
VastaaPoistaUsko vaan, ne poreallasbileet on ihan paras muoto viettää aikaa hyvien ystävien kanssa!☺
Poista