keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Lämpimät iltapalasämpylät

Lämmin leipä on aika yleinen iltapala monessa huushollissa, ollut jo vuosikymmenten ajan. Se ei vaan menetä tenhoaan, mutta niiden väsäämisessä alkaa helposti toistaa itseään. Löysin jostain internetin ihmeellisestä maailmasta kuvan, jossa oli kokonainen vaalea leipä laitettu uuniin tähän tyyliin. Ajattelen, että tuota voisi kokeilla omina annoksina, siis sämpylöistä. Muut ainekset ovat ihan tavallisia jääkaapista yleensä löytyviä särpimiä, vähän eri tyyliin vaan yhdistettynä siihen sämpylään. Tosi herkullista ja erittäin hyvä syödä veitsellä ja haarukalla, suupalojen leikkaaminen käy kätevästi. Isäntäkin tykkäsi kovasti, mutta kielsi laittamasta sitä tänne blogiin, sanoi että toi on ihan naurettavan yksinkertainen, ei sitä voi julkaista. Tässä se nyt kuitenkin on. Paas kokeillen sinäkin!












1 sämpylä/ruokailija
vähän öljyä
juustoa
kinkkua tai muuta leikkelettä
(sinappi)kurkkusalaattia
tomaattia
Tarjoiluun;
oreganoa

Leikkaa sämpylän päälle ruudukko terävällä veitsellä, älä kuitenkaan paina veistä sämpylän pohjaan asti, ettei se hajoa erillisiksi kappaleiksi. Sipaise koloihin vähän öljyä vaikka pullasudilla. Laita juuston siivut pitkittäin väleihin "pystyyn" ja poikittaisiin pieniin koloihin kinkkua, kuutioitua tomaattia ja sinappikurkkusalaattia. Raasta vielä juustoa päälle. Kypsennä hetki uunissa ylätasolla 220°, kunnes ainekset ovat lämmenneet ja juusto pinnalta vähän ruskistunut. Ripottele päälle oreganoa ja nauti.





9 kommenttia:

  1. No eipä mennyt yksinkertainen postaus hukkaan! Ihan mahtava idea joka ei ollut mulla käynyt mielessäkään! :) Teen usein lämppäreitä ja aina samalla paahtoleipä-tyylillä... Ens kerralla teen sämpylöistä! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai nämä simppelitkin jutut sitten kannattaa tänne laittaa, ihan kiva jos muutkin saavat vinkkejä ja jää itsellekin resepti muistiin!☺

      Poista
  2. Nam! Tuo näyttää kyllä niin hyvältä, että täytyy ehdottomasti kokeilla :) Ilman muuta tällaisetkin ohjeet kannattaa jakaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää laittaa tänne vaan. Sitä paitsi tiedän, että mulla on paljon tuttuja lukijoita täällä päin ja luulen, että moni heistä tykkää tän tyylisistä helpoista resepteistä!☺

      Poista
  3. Monestippa ne yksinkertaisimmat oivallukset on niitä parhaimpia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus ne vaan tuntuu miltei julkaisukelvottomilta!☺☺☺

      Poista
  4. Ilman muuta kannattaa laittaa kaikenmoisia ohjeita...olen tehnyt vastaavaa kaupan pitkulaisesta leivstä ja ranskiksesta muutamaan kertaan, vaan tällaiset sämpylöistä tehtävät ovat helpompia syötäviä. Yhteen aikaan tuli usein tehtyä esipaistetuista patongeista pulitettuna ja päällystettynä tai pitkittäin viilto ja siihen paljon täytteitä ja uuniin....nam.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy julkaista jatkossakin, vaikka tuntuisivat yksinkertaisilta. Nämä sämpyläversiot olivat kyllä tosi hyviä ja nopeatekoisia!☺

      Poista
  5. Kiva idea. Tällaisia juuri tarvitaankin usein, eihän aina viitsi niin "monimutkaista" syödä. Pojalle iltapalaksi hetimiten tällä reseptillä :D t. Ella

    VastaaPoista