tiistai 10. maaliskuuta 2015

Suklaamoussetäyte täytekakulle - ilman liivatteita

Tässä on mainio täyte, jonka teen usein täytekakun väliin sen takia, että tämä hyytyy hyvin ilman liivatteiden käyttöä. Alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta, olen sitä kyllä reippasti muokannut. Olen vähän laiska niiden liivatteiden kanssa, jos pystyn niiden käytön jotenkin kiertämään, sitten teen sen. Yksi annos riittää 20 - 24 senttiä halkaisijaltaan olevan kakun kahteen väliin. Täytteen voi tehdä pelkästään suklaisena tai joukkoon voi laittaa haluamaansa marmeladia tai hilloa makua antamaan. Vaihtoehtoisesti sen marmeladin tai hillon voi levittää ohuesti kostutetuille kakkupohjille ja sitten mousse päälle. Se on makuasia ja riippuu vähän millaisen kakun tekee. Sama resepti käy kaikille suklaille; tummalle suklaalle, maitosuklaalle ja valkoiselle suklaalle. Kun täytteen tekee valkoisesta suklaasta, joukkoon voi laittaa lemon curd-tahnaa tai kuivattuja marjoja tai hedelmiä. Se lemon curd sopii mainiosti ohuena kerroksena sinne täytteen allekin. Vaniljasokeri sopii hyvin makua antamaan varsinkin valkoista suklaata käytettäessä. Kantsii kokeilla, kyllä se oman perheen suosikkimaku sieltä löytyy!






4 dl vispikermaa
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 rkl sokeria
(vaniljasokeria, varsinkin jos käytät valkoista suklaata)
1 prk (250 g) maitorahkaa
100 g suklaata (tumma suklaa, maitosuklaa tai valkoinen suklaa)
(n. 200 g marmeladia tai hilloa tai kuivattuja marjoja tai hedelmiä)

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, lisää vatkaamisen loppupuolella vaniljakreemijauhe ja sokeri joukkoon. Lisää rahka ja mikrossa tai kattilassa vesihauteessa sulatettu vähän jäähtynyt suklaa joukkoon. Lisää viimeisenä marmeladi, hillo, pieniksi hakatut kuivatut marjat tai hedelmät, jos haluat laittaa jotain niistä täytteen joukkoon. Levitä täyte kolmeen osaan leikatun täytekakkupohjan kahteen väliin ja laita kakku kylmään muutamaksi tunniksi, että täyte hyytyy. Laita täyte kakun päälle vasta tämän jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti