sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Curry-ananaskastike

No eipä tämä postaus nyt ihan huomenna tullut niin kuin tuon possun fileen postauksessa lupasin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Possun fileen resepti löytyy täältä. Onko hurjasti sanottu, jos sanon, että maailman paras kastike, ainakin lähellä sitä! Isäntä sanoi, ettei ole kuuna päivänä saanut niin hyvää kastiketta. Kastiketta olisi voinut lusikoida ihan ilman mitään kyytipoikaa suuhunsa. Ohjeen olen joskus ottanut jostain lehdestä talteen ja huomasin, että muutamassa blogissakin on tätä aikoinaan tehty. Eipä sitä ihan heti tulisi mieleen tehdä valkokastiketyyppistä kastiketta, maustaa se currylla ja heittää ananasmurskaa sekaan. Nuo aineet toimii ihanasti keskenään. Kastike sopii niin liha, broilerin kuin kalankin kanssa tarjottavaksi. Lisäksi meillä oli tarjolla keitettyjä perunoita. Rasvaa siinä on sen verran, etten suosittele ihan joka päivä tehtäväksi, mutta sunnuntain päivällisen se kyllä kruunaa. Jos on päivällisvieraita tulossa, tällä kyllä kuittaa pisteet kotiin!








4:lle hengelle:
50 g voita
1/2 rkl currya
1 pieni sipuli silputtuna
1/2 dl vehnäjauhoja
3 -4 dl maitoa
1/2 prk ananasmurskaa (+1/2 liemestä)
1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 prk (1,5 -2 dl) ranskankermaa

Sulata voi pannulla ja lisää curry. Anna kiehahtaa sekoitellen. Lisää sipuli ja hauduta pehmeäksi. Sekoita joukkoon jauhot ja maito erissä hyvin sekoittaen, ettei jää paakkuja. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää loput aineet ja kuumenna. Kastike on valmista tarjottavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti