keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Aura-broilerikiusaus

Mulla oli paketti broilerin hunajafileesuikaleita, niistä piti eilen tehdä jotain ruokaa tälle päivälle niin, että se olisi sitten valmista töiden jälkeen. Uunin  kautta jotain sellaista, että kaikki olisi yhdessä astiassa. Avasin reseptikansioni ja siinä se oli, ensimmäinen silmiini osunut resepti; aura-broilerikiusaus. Tää oli pakko kokeilla. Broilerin hunajafileesuikaleita, perunasuikaleita, sipulia, mausteita, kermaa, aurajuustoa ja arvatkaapa mitä? Banaania, juu, kyllä ihan totta, banaania! Kaikki muut aineet löytyivät kotoa, mutta nyt kun halusin tehdä tästä helpon arkiversion, mulla ei ollut peruna-sipulisuikaleita. Isäntä lähti kaupassa käymään ja huikkasin hänelle, että tuopa pussi suikaleita tullessasi. Juhlavassa versiossa kannattaa sipuleita laittaa kaksi, tehdä suikaleet itse perunasta ja käyttää ruokakerman sijasta kuohukermaa. Muokkasin reseptin HK Pron sivuilta joskus muinoin poimimastani ohjeesta kotikeittiöön sopivaksi. HK Pron sivuilla on hyviä reseptejä, mutta ne ovat suurkeittiöille suunnattuja ja mun mielestä reseptilaskurilla ei voi ihan suoraan laskea pienten kotikeittiöiden määriä, vaan ne pitää itse miettiä. Kun vuoka tuli uunista ulos, tuli siinä sitten vähän maisteltua kiusausta, se oli ihan taivaallisen hyvää. Se banaani sopi sinne sekaan ihan tajuttoman hyvin. Nyt on sitten tultu töistä kotiin ja pian pääsee syömään, nam!









1 sipuli (2 sipulia juhlavassa versiossa)
tilkka öljyä
1 banaani
2 tl hunajaa
500 g pakasteperuna-sipulisuikaleita (suikaloitua raakaa perunaa juhlavassa versiossa)
100 g aurajuustoa
currya
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl ruokakermaa (kuohukermaa juhlavassa versiossa)

Kuullota silputtu sipuli öljyssä, lisää viipaloitu banaani ja hunaja. Ruskista broilerin fileesuikaleet pannulla. Lado perunat, broilerin suikaleet, sipuli-banaaniseos, murusteltu aurajuusto ja mausteet kerroksittain uunivuokaan. Kaada lopuksi kerma päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Jos teet kiusauksen raa'asta perunasta, anna sen olla uunissa ainakin 1,5 tuntia. Viimeiseksi puoleksi tunniksi voi lämpötilan laskea 150 asteeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti