tiistai 8. huhtikuuta 2014

Satumainen lohipasta

Kalaa pitäisi ruokalistalla olla pari kertaa viikossa, pakkaa ainakin meidän huushollissa välillä unohtumaan. Jotta arkipäivinä tulisi sitä kalaa laitettua, pitäisi olla helppoja, nopeita reseptejä. Mun työkaverini Satu on jo pidempään höpöttänyt, kuinka hyvää ja helppoa lohipastaa hän tekee, heidän isäntäkin on aivan hulluna siihen ruokaan. Yhtenä päivänä sitten kysyin sen reseptin tarkemmin ja kirjoittelin sen ylös. Appiukko toi meille palan itse kylmäsavustettua lohta heidän pakkasestaan, Sadun resepti tuli heti mieleen, ajattelin, että nyt kokeillaan. Tähän ruokaan voi käyttää mitä pastaa vaan, itse tein sen tällä kertaa spagetista. Lohikin voi olla kylmä- tai lämminsavustettua tai graavattua, kunhan se vain on jollakin tavalla kypsennetty etukäteen. Kermana voi käyttää tavallista ruokakermaa tai maustettuja malleja, jos käyttää pippurikermaa, ei kannata lisätä enää pippuria. Jos sulle on jäänyt jääkaappiin melkein loppuun käytetty tuorejuusto, upota sekin sinne mukaan. Jos tarjoat tämän ruoan kanssa salaattia, tee se ensin, laita sitten pasta kiehumaan ja vasta sen jälkeen tee kastike. Näin äkkiä ei kyllä valmistu mikään ruoka ja mikä maku, ihan täydellistä. Sanoisinko, että arkiruokien aatelia!








2:lle hengelle:
haluamaasi pastaa, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
Kastike:
pätkä purjoa
voita
150 -200 g kylmäsavu-, lämminsavu- tai graavilohta siivuina tai palana
2 -2 1/2 dl (ruoka)kermaa, voi olla maustettua, sekaan voi laittaa myös tuorejuustoa
mustapippuria myllystä (jos et käytä pippurikermaa)
sitruunamehua (puristettua sitruunasta tai sitruunamehutiivistettä)
tilliä tuoreena tai kuivattuna
kalalientä (liemikuutiosta + kuumaa vettä)

Kuullota suikaloitu purjo voissa pehmeäksi liedellä kattilassa. Lisää paloiteltu lohi ja pöräytä muutama kerta, että lohen palat saavat vähän väriä. Lisää kerma, pippuri ja sitruunamehu. Laita vielä tilliä mausteeksi ja notkista vesitilkalla ja murustele joukkoon pieni pala kalaliemikuutiosta. Kun liemikuutio on liuennut kastikkeeseen, ruoka on valmista nautittavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti