perjantai 18. huhtikuuta 2014

Tomaattinen roomansalaattihöystö pannulta

Tämän päivän ihana lohi sai kaverikseen kasvishöystöä pannulta. Lohi oli uunissa ja jasmiiniriisi kiehui kattilassa. Tarkoitukseni oli tehdä joku yksinkertainen, nopea salaatti, en ollut suunnitellut etukäteen mitään. Jääkaapin oven avattuani silmiini osui ensimmäisenä luumutomaatteja jossain muoviämpärissä, Isäntä oli niitä maistanut ja sanoi, että ne olivat pahoja. Otin ne työpöydälle roomansalaatin kera ja ajettelin, että nämä pannulle, vähän mausteita perään, tämän päivän aterian kasvisosuus olisi siinä. Laitoin tilkan oliiviöljyä pannulle ja puolitetut tomaatit perään. Sitten tulikin kuningasidea paljon ajattelematta. Olin keittänyt tänään possun kinkkua kattilassa (resepti tulee myöhemmin!) huomista ateriaa varten. Kattilassa oli vielä keitinlientä, joukossa porkkanan ja sipulin palasia. Otin ne reikäkauhalla työlaudalle, silppusin ja lisäsin pannulle. Sitten vähän suolaa, pippuria ja pikku loraus vaaleaa balsamicoa. Lopuksi vielä puolikas roomansalaattia suikaloituna höystön joukkoon. Kun salaatti oli hieman pehmennyt, kasvishöystö oli valmis. Päivän hyvä työ oli tehty, oli käytetty pahan makuisia tomaatteja ja tähteitä, lopputuloksena maukas, lämmin kasvislisäke! Laitan oheen kauniin keltaisia neilikoita Kukkasiskoilta.2 kommenttia:

  1. Sinä se ideoit! Wau, onpa värikäs ja maukkaan kuuloinen lisäke! Mistä se muuten johtuu, että pahan makuinen tomaatti muuttuu pannulla tai uunissa herkulliseksi tai kun kitkerän porkkanan raastaa, ei kitkeryydestä ole enää tietoakaan... kemian juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, välillä ne päätyy tänne blogiin asti! Tomaatti makeutuu mun mielestä, kun sen lämmittää ja porkkana muuttuu mehukkaaksi, kun sen raastaa, ei aavistustakaan mitä tieteellisiä ilmiöitä tapahtuu!

      Poista