keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäismunat - hyvää pääsiäistä!

Pääsiäisenä voisi keitetyt munat tarjota vähän erilaisesti, kuin ne tavanomaiset munanpuolikkaat. Mitäs jos tasottaisit pohjan, leikkaisit hatun irti ja laittaisit pääksi keltaiseksi värjättyä katkaraputuorejuustoa. Keltaista väriä löytyy ihan marketeista, sieltä missä ne leivontatarvikkeet ovat. Hattu takaisin päähän, porkkanasta nenä ja pippurit (tai oliivinpalat) silmiksi.  Kyllä nämä saattaisivat ainakin hilpeyttä ruokapöydässä herättää ja jälkikasvunkin kiinnostuksen. Hauskan ohjeen löysin täältä, Kotikokkien sivuilta. Keltaiseksi värjättyä katkaraputuorejuustoa voisi pääsiäisenä tarjota ihan sellaisenaankin, se on ihan kauniin näköistä. Lieneekö tämä lainkaan kokkaamista vai meneekö jo askartelun puolelle? Kävin muuten tänään paikallisessa kukkakaupassa Kukkasiskoilla kuvaamassa kukkia ja kauniita esineitä. Mukaani tarttuivat kuvissa olevat ihanuudet (puput, munat ja pajualusta) ihan sopuhintaan!


keitettyjä munia
Creme Bonjour katkaraputuorejuustoa
keltaista elintarvikeväriä
porkkanaa
mustapippureita tai mustaa oliivia

Leikkaa munien alaosat tasaisiksi ja hatut pois. Värjää katkaraputuorejuusto keltaisella elintarvikevärillä. Pursota tai muotoile ruokalusikan avulla munille pää. Laita pää keitetyn munan päälle ja aseta hattu paikoilleen. Tee porkkanasta nenät ja aseta ne paikoilleen. Laita munille silmät pippureista tai oliivinpaloista.2 kommenttia:

  1. Ihana idea! :) Olen joskus Pinterestissä törmännyt samanmoisiin tipuihin ja tallensin kuvankin itselleni jos vaikka tulisi tehtyä joskus. Mutta pääsiäinen pääsi taas jälleen kerran vähän yllättämään mut ja saan taas todeta että ehkä sitten ensin pääsiäisenä ehdin tekemään.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tiput ovat kyllä herättäneet hilpeyttä. Jos huushollissa on alle teini-ikäisiä lapsia, vois olla ihan kivaa, että kaikki tekisivät oman tipunsa itse! Olis niin sanotusti tiputalkoot ennen safkaa! Et kuule tiedä, kuinka paljon mulla on näitä ruokia suunnitteluasteella, millon meni kesä, syksy, joulu jne. Tehdään se mikä keritään ja viittitään, eiks niin? :)

      Poista