maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tomaatti-sipulisalaatti vihreällä pedillä

Sitä kangistuu helposti kaavoihin, kun pyörittelee niitä samoja salaattiaineita päivästä ja vuodesta toiseen. Tässä on kiva salaatti muutamasta aineksesta, jonka kauniisti aseteltuna voi tarjota vaikka päivällisvieraille. Annoksina tarjottuna tätä voisi tarjota kevyenä alkupalasalaattina, jos on tuhdimpaa pääruokaa tarjolla. Tämän salaatin jujuna on nuo eri tomaattilajikkeet ja ihan pieneksi silputtu sipuli, joita marinoidaan vartin verran. Petinä mulla oli rasiallinen kaunislehtistä punamangoldia.


erilaisia tomaatteja, esim.
3 kpl tummia suuria tomaatteja
1/2 rasiaa punaisia luumutomaatteja
1/2 rasiaa keltaisia kirsikkatomaatteja
1 sipuli
Kastike:
3 rkl valkoista balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
1/2 tl suolaa
pediksi jotain vihreää salaattia

Käytä salaattiin erilaisia tomaattilajikkeita, esimerkiksi yllä olevan mukaan. Lohko suuremmat tomaatit ja puolita pienemmät. Silppua sipuli tosi pieneksi silpuksi. Laita ainekset kulhoon, sekoita kastike ja kaada se tomaattien ja sipulin päälle. Sekoita ja anna marinoitua huoneenlämmössä vartin verran. Tee matalaan tarjoiluastiaan valitsemastasi vihreästä salaatista peti, asettele tomaatit ja sipulisilppu kauniisti päälle ja kaada kulhoon jäänyt kastike lopuksi salaatin päälle.


2 kommenttia:

  1. Mulla on kans tuo sama vika, että olen vähän kaavoihin kangistunut salaatin suhteen. Sit olen ihan fiiliksissä jos vaikka äiti on tehnyt jotain tavallisesta poikkeavaa salaattia, mutta kuitenkaan itse en saa mitään erilaista aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Isäntä välillä pilkkoo salaatin valmiiksi, sitä on ihan outo syödä, ihan väärän kokoisia kasviksia...

      Poista