lauantai 26. heinäkuuta 2014

Yrttinen perunasalaatti

Perunasalaatti ilman valkoista kastiketta tai majoneesia oli mitä parasta jazzpurtavaa. Mulla on noin miljoona perunasalaatin ohjetta, mutta silti oli lähdettävä netistä hakemaan sopivaa. Tämän ihanan, simppelin perunasalaatin löysin Ruokasurffausta-blogista. Perunat maustuvat ihanasti, kun ne maustetaan lämpiminä ja laitetaan salaatti jäähtyneenä kylmään. Ihan parasta piknikpurtavaa. Mä laitoin salaatin kuljetuksen ajaksi kylmäkassiin, eikä meillä ollut edes kylmäkalleja siellä kassissa, kun aateltiin, että jos ne luulee, että meillä on niissä kylmäkalleissa jotain alkoholipitoista. Ihan niin kuin Anna Ruokasurffausta-blogista vakuuttelikin, tämä salaatti kestää kesähelteetkin. Helteistä tuli mieleeni, että meidän uusi ulkoporeamme on ollut kovassa käytössä näillä helteillä, siitä todiste alla!






n. 600 g uusia perunoita
2 rkl kapriksia
Kastike:
3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (laitoin ruohosipulia, basilikaa, oreganoa ja timjamia)
suolaa
mustapippuria myllystä

Pese perunat huolellisesti niin, että suurin osa kuorista lähtee pois. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, etteivät ne hajoa maustettaessa. Paloittele perunat halutun kokoisiksi. Pilko kaprikset veitsellä. Sekoita kastike ja pyörittele se salaatin joukkoon. Anna perunasalaatin jäähtyä ja säilytä sitä kylmässä. Ota salaatti huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua, että maut pääsevät kunnolla esille. Salaatti kestää hyvin, vaikka se joutuisi olemaan kesähelteellä jonkun aikaa ulkonakin.




4 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen salaatti!! Ja kiva kuulla että poreammeelle on ollut käyttöä!! :) Oli siis tarpeellinen ostos! Meillä on tuo ranta tuossa ihan vieressä ja voitko kuvitella, en ole vielä kertaakaan käynyt uimassa.... :D uiminen ei ole niin mun juttuni, tykkään enemmän veneillä! ;)

    VastaaPoista
  2. Hei, toi lilluminen, ei voi puhuu uimisesta, 2,13 m x 2,13 m kokoisessa 34-asteisessa altaassa monta kertaa päivässä on niin kuin olisi koko ajan etelän reissulla! En tiedä onko moni laittanut niitä lasitetulle terassille, mutta sinne se sopii kuin nenä päähän. Bloggaan sen jossain vaiheessa kunhan kerkiän.

    VastaaPoista
  3. Miks ei uusia perunoita voi saada ympärivuoden... mä voisin koko kesän syödä vain pelkästään uusia perunoita! Tämä salaatti näyttää erittäin houkuttelevalta!
    Ihana tuo varvas-kuva ♥, amme tuli kyllä sittenkin loppujen lopuksi ihan oikeaan aikaan, varmasti ollut kovassa käytössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta virka, sain muuten joltakin joskus vinkin, että jos pakastimeen mahtuu, kannattaisi pakastaa jouluaaton satsi sinne, siinäpä olisi aattona melkoinen elämys! Kirsi, me lillutaan Isännän kanssa siellä monta kertaa päivässä, se on ihan mahtavaa! ♥

      Poista