tiistai 2. heinäkuuta 2013

Amerikkalainen kanakeitto

Eväskeittoa tarttis taas tehdä ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Selasin taas reseptejäni ja toi amerikkalainen kanakeitto saattais onnistua vähän soveltaen...sitäpaitsi työkaverit oli tässä taannoin mulla visiitillä ja tarjosin ko. keittoa, kaikki tykkäs. Sitä on siis pyydetty tänne blogiin, voilà, täältä se siis tulee...Tällä kertaa kypsistä broilerin fileesuikaleista tehtynä. Taitaa olla Valiolta alkuperäinen ohje.



8 -10:lle hengelle
1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
1 rkl voita
1 sipuli (tai punasipuli) hienonnettuna 
2 -3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 1/2 l vettä
3 kanaliemikuutiota (tai 3/4 dl kanafondia)
4 perunaa
1 tl timjamia
1/2 tl sitruunapippuria
2 rkl vehnäjauhoja + 1 dl kylmää vettä
2 pss herne-maissi-porkkanaa (tai 1 pss pakasteherneitä, 1 pss pakastemaissia ja 2 pienehköä porkkanaa 1 x 1 cm kuutioina)
2 dl ruokakermaa tai 100 g sulatejuustoa
Pinnalle: persiljaa

Keitä riisit kypsiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa tilavassa kattilassa. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Jos käytät kypsää suikaletta, lisää se vasta myöhemmin. Kuumenna sekoitellen noin 3 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Kuutioi perunat (1 x 1 cm) ja lisää joukkoon (samoin porkkanakuutiot, jos käytät niitä). Keitä kypsiki. Lisää timjami, pippuri, riisi ja veteen sekoitetut vehnäjauhot. Keitä välillä sekoittaen 3 -5 minuuttia. Lisää herne-maissi-porkkana tai pelkät herneet (ja kypsät broilerin suikaleet, jos käytät niitä) ja kerma. Hauduta 5 minuuttia. Lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele pinnalle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti