maanantai 22. heinäkuuta 2013

Porkkana-kardemummakeitto

Halusin tehdä porkkanasta jotain intalaistyylistä keittoa ja tämä ohje sattui heti silmiini. Tämä on Länsi-Suomen ruokasivulta talteen otettu. Sanomalehtien ruokasivut kannattaa muuten aina repäistä talteen. Niissä olevat reseptit ovat suomalaisten ruokatoimittajien laatimia, he ovat tämän alan huippuosaajia! Kannattaa kokeilla, ihanan makuinen keitto!







4:lle hengelle
50 g voita
1 sipuli silputtuna
500 g porkkanaa viipaleina
2 valkosipulin kynttä silputtuna
2 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä pieneksi pilkottuna
1 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl kurkumaa
1 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä (tai 7 dl kuumaa vettä ja 1 1/2 kasvisliemikuutiota)
1 dl appelsiinimehua
1 limetin mehu
1 dl kookosmaitoa
1 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria myllystä

Sulata voi kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanat, inkivääri, kardemumma ja kurkuma. Kuullota aineksia hiljalleen muutama minuutti. Lisää vehnäjauhot, sekoita muutaman kerran, että tarttuvat kasviksiin ja kaada sekaan kuuma kasvisliemi, appelsiinimehu ja limettimehu. Kuumenna seos kiehuvaksi  ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää kookosmaito, kun porkkanat ovat lähes kypsiä. Keitä vielä muutama minuutti. Ota keitto liedeltä ja mausta se sokerilla suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti naan-leivän ja kurkkulassin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti