perjantai 26. heinäkuuta 2013

Itämainen broilerikeitto

Oltiin pari päivää Kirkkonummella moikkaamassa mun siskon perhettä. Mun sisko kysyi multa etukäteen, että mihin mä sitten haluan shoppailemaan, mennäänkö vaateostoksille vai sisustuputiikkeihin. Halusin ehdottomasti Heinon Tukkuun. Siellä vierähti hyvinkin yli 2 tuntia, oli kaikkea niin mielenkiintoista tarjolla. (Laitan kuvan, jossa murto-osa ostoksistani alle). Mä tein tämän keiton päivää ennen kun lähdettiin reissuun, postaan sen vasta nyt. Laitoin keiton nimeksi vain itämainen broileirikeitto, koska meille tuli isännän kanssa eri mielisyyttä siitä onko tämä olevinaan intialainen keitto vai kotoisin vielä idempää. Päättäköön sen jokainen itse! Ihan tiedoksi vain, oikein hyvän makuista (sekä isännän että emännän mielestä). 



4:lle hengelle
1 rkl öljyä
2 tl currya
1 l kanalientä tai 1 l kiehuvaa vettä ja 2 kanaliemikuutiota
2 tl sokeria
1 tl korianteria jauhettuna
1 pss (500 g) wokkivihanneksia
1 punainen chili pilkottuna
1 tl suolaa 1 sitruunan mehu
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 dl (keittämätöntä) pitkäjyväistä riisiä keitettynä etukäteen

Irrota vähän makua currysta öljyssä pannulla. Laita broilerin suikaleet mausteeseen, sekoita hyvin ja anna kypsyä juuri ja juuri kypsiksi. Laita kattilaan kanaliemi, sokeri, korianteri, wokkivihannekse, chili ja sitruunamehu. Anna kiehua hetken aikaa. Lisää kookosmaito ja viimeisenä riisi. Anna kiehua vielä hetki. Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti