perjantai 24. tammikuuta 2014

Aasialainen broilerisalaatti

Halusin kokeilla kanapojan limesuikaleista salaattia. Aasialaistyylinen siitä pitäisi tehdä, muttei liian erikoista, perusaineita, jotka löytyisivät ihan lähikaupasta. Jasmiiniriisiä, mangoa, purjoa, herneitä, chiliä, näistä varmasti syntyisi jotain. Liotin riisiä ensin kylmässä vedessä jonkin aikaa, sitä voi liotella vaikka puoli tuntia, sitten se on pitkää ja irtonaista. Keitin sen pakkauksen ohjeen mukaan, suolaa vedessä mukana. Mun riisi pääsi vähän liian kypsäksi, kannattaa vahtia, että keittää sen juuri ja juuri kypsäksi. Broilerin suikaleet paistoin pannulla. Annoin näiden molempien ainesten jäähtyä. Herneet sulatin pakkasesta ja purjon suikaloin ohuiksi puolirenkaiksi. Chilistä poistin siemenet ja pilkoin sen ihan pieneksi. Laitoin salaattiin ensin vain puolikkaan, mutta kun se ei tuonut tarpeeksi makua, lisäsin vielä toisenkin puolen. Se on hyvä, että ihan lähikaupastakin saa nykyisin syöntikypsää mangoa, jota voi heti käyttää. Mä en ole ennen tuoreesta mangosta tehnyt kuutioita, joten netti apuun, miten se kuutiointi näppärästi suoritettiin. Asiallinen ohje löytyi täältä. Tein salaatille myös aasialaisvaikutteisen kastikkeen, jonka sekoitin salaatin joukkoon. Täytyy sanoa, että salaatista tuli tosi hyvää. Riisipohjaisena se on ruokaisa, mun mielestä se sopii lisäkesalaatiksi kevyemmille aterioille, pääruuaksi tai sitä voi tarjota illanistujaisissa tai noutopöydässä.










2 dl jasmiiniriisä
1 mango kuutioituna
pätkä (n. 10 cm) purjoa ohuina suikaleina
1 pss pakasteherneitä
1 punainen chili pieneksi pilkottuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Kastike:
2 rkl sweet chili-kastiketta
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
1 limen puristettu mehu
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 pieni salottisipuli murskattuna tai raastettuna
ripaus jauhettua mustapippuria

Liota riisiä ensin muutamasta minuutista puoleen tuntiin. Keitä se pakkauksen ohjeen mukaan vedessä, jossa on suolaa. Kypsennä broilerin suikaleet pannulla. Anna aineksien jäähtyä. Sekoita kaikki salaatin ainekset ja tee kastike. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna sen maustua kylmässä ainakin tunti, mielellään seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti