sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Pöytyän kakku

Vielä yhden kuivakakun tein loppiaiseksi, jos sattuu joku vaikka poikkeemaan kahvilla. Mulla oli jääkaapissa purkki kermaa, josta oli päiväykset mennyt umpeen. Lähdin siltä pohjalta liikkeelle, koska on tärkeää, ettei heitetä pois ruoka-aineita, joita voi vielä käyttää, kunhan vain tietää mitä niistä tehdään. Kerma on viimeisen päiväyksen jälkeen ihan aistinvarainen tuote, voi olla että se on käyttökelpoista hyvinkin pitkään. Vanhentuneen, mutta käyttökelpoisen kerman tuoksu on raikkaan hapan purkkia avattaessa. Jos se tuoksuu vähänkin epämiellyttävältä, tympeältä, se on pilaantunutta ja silloin viskaa purkki heti pois. Jos jossakin reseptissä on ainesosana hapan kerma, eikä sitä satu kotona olemaan, voit korvata sen kermaviilillä tai ranskankermalla. Ennen vanhaan kahvikupit eivät olleet ihan pieniä, joten älä ihan mokkakupilla noita aineita mittaile. Tässä reseptissä on aika paljon sokeria, se tekee kakun pinnan kivan rapsakkaaksi. Maultaan tämä on ihanan mieto maustekakku, joka vain paranee vanhetessaan. Reseptin olen joskus vuosia sitten saanut joltain ystävältäni, nimeä ei ruutupaperissa ollut, enkä tunnistanut käsialaakaan! 










3 munaa
3 kkp sokeria
1 kkp sulatettua voita
1 kkp hapanta kermaa (tai kermaviiliä tai ranskankermaa)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl soodaa
3 kkp vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitä vuorotellen kerman kanssa muna-sokerivaahtoon. Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla 50 -60 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti